Iggesunds utmaning sätter fart på världens designers!

PUBLICERAD: 19 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ett av många förslag: En ”kartongburk” med lock och avdragbar skyddande folieförslutning som ersätter en traditionell ”sardingburk”. (Från dormu creative)|En liggande takåsförpackning i kartong blir ett ”hem” för kryddväxter eller blommor. Bara att öppna de perforerade hålen|sätta ner plantan

Som vi tidigare redovisat har svenska Iggesund Paperboard tillsammans med det amerikanska crowdsourcingföretaget crowdSPRING utmanat världens designers och bett dem ge förslag på hur dagens konsumentförpackningar kan förbättras genom att man ersätter material som glas, plast och metall med förpackningslösningar i kartong.
Projektet sjösattes i början av februari och efter cirka två veckor har redan mer än 120 designförslag kommit in.

”Vi har nu fått en bra bit över 100 förslag till förbättrade konsumentförpackningar och alla visar på ett fräscht nytänkande”, säger Staffan Sjöberg, som är ansvarig för projektet hos Iggesund Paperboard.

Ändamålet med utmaningen är inte att försöka få in förpackningslösningar, som kan komma Iggesund tillgodo. Syftet är istället att få en bild av hur globala designers som kollektiv grupp menar att de kan styra förpackningsutvecklingen i en mer hållbar riktning.

”Varje dag ser man som konsument exempel på förpackningar som skulle kunna förbättras genom användande av ett annat material eller bättre design. Nu ger vi designers över hela världen chansen att bidra med sina idéer hur man kan ersätta förpackningar av glas, plast och metall med förpackningslösningar som utgår från kartong.”, säger Staffan Sjöberg.

Anmälningstiden till Iggesunds och crowdSPRINGs ”Packaging of Tomorrow Contest” pågår till och med den 9 mars. Mer info på Iggesunds hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx