Iggesunds utmaning sätter fart på världens designers!

PUBLICERAD: 19 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ett av många förslag: En ”kartongburk” med lock och avdragbar skyddande folieförslutning som ersätter en traditionell ”sardingburk”. (Från dormu creative)|En liggande takåsförpackning i kartong blir ett ”hem” för kryddväxter eller blommor. Bara att öppna de perforerade hålen|sätta ner plantan

Som vi tidigare redovisat har svenska Iggesund Paperboard tillsammans med det amerikanska crowdsourcingföretaget crowdSPRING utmanat världens designers och bett dem ge förslag på hur dagens konsumentförpackningar kan förbättras genom att man ersätter material som glas, plast och metall med förpackningslösningar i kartong.
Projektet sjösattes i början av februari och efter cirka två veckor har redan mer än 120 designförslag kommit in.

”Vi har nu fått en bra bit över 100 förslag till förbättrade konsumentförpackningar och alla visar på ett fräscht nytänkande”, säger Staffan Sjöberg, som är ansvarig för projektet hos Iggesund Paperboard.

Ändamålet med utmaningen är inte att försöka få in förpackningslösningar, som kan komma Iggesund tillgodo. Syftet är istället att få en bild av hur globala designers som kollektiv grupp menar att de kan styra förpackningsutvecklingen i en mer hållbar riktning.

”Varje dag ser man som konsument exempel på förpackningar som skulle kunna förbättras genom användande av ett annat material eller bättre design. Nu ger vi designers över hela världen chansen att bidra med sina idéer hur man kan ersätta förpackningar av glas, plast och metall med förpackningslösningar som utgår från kartong.”, säger Staffan Sjöberg.

Anmälningstiden till Iggesunds och crowdSPRINGs ”Packaging of Tomorrow Contest” pågår till och med den 9 mars. Mer info på Iggesunds hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx