Iggesunds julkort 2015: Avancerad 3D-design

PUBLICERAD: 7 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Årets julkort från Iggesund Paperboard är en avancerad och komplex 3D-skapelse|som levereras platt men enkelt reses

Iggesund Paperboard har en tradition av att göra grafiskt avancerade och uppseendeväckande julkort – och årets julkort är verkligen inget undantag..!
2015 års julkort från Iggesund är nämligen en synnerligen komplex historia, där engelska Santoro Graphics, kända för sina tredimensionella gratulationskort, har gjort ett kort med skandinaviska motiv, som innehåller allt från vargar och granar till fiskar under vattenytan…

”Santoro Graphics är ett företag, som i sin vardag använder vår kartong Invercote Creato till det yttersta av dess kapacitet. Därför är det väldigt roligt att få visa upp deras verk för bredden av våra kunder och kontakter”, berättar Anna Adler, som ansvarat för produktionen inom Iggesund.
 
Santoro Graphics grundades under det tidiga 90-talet i London och har över tid gjort sig kända för kortserier, som Swing Cards och Pirouettes. I dessa serier har man konsekvent använt sig av kartongen Invercote Creato från Iggesund.
För årets kort har Santoro Graphics utgått från grundkonstruktionen i kortserien Pirouettes. Kortet levereras platt till mottagaren, men reses enkelt till sitt tredimensionella format, när man packar upp det.

”Vi ställer höga krav på kvalitet för våra avancerade konstruktioner. Flexibilitet och rivstyrka är viktiga egenskaper, men när man jobbar med tredimensionella motiv krävs inte bara passning mellan färgerna på respektive trycksida, utan också mellan de bägge trycksidorna”, berättar företagets grundare Lucio Santoro.

Iggesund Paperboard använder sina avancerade och uppmärksammade julkort inte bara för att bringa jul- och nyårshälsningar till kunder och vänner, utan även för att visa vad man kan åstadkomma med företagets kvalitetskartonger Invercote och Incada.

”När vi beställde årets julkort hos Santoro Graphics och sade att vi skulle tillhandahålla kartongen, fick vi höra att det inte alls gick för sig, eftersom de enbart ville arbeta med Invercote Creato..! När vi väl lyckats förklara att det är vi, som är tillverkaren, redde det hela ut sig. Men det är roligt med lojala kunder”, berättar Anna Adler med glimten i ögat.

Kortet är tryckt på Invercote Creato 350 g/m2 och tryck och montering har hanterats av Santoro Graphics.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex