Iggesund stoppar Workington – installerar ny pressektion

PUBLICERAD: 13 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Iggesund stoppade produktionen vid bruket Workington för en vecka sedan. Nu ska man installera en ny pressektion i kartongmaskinen.|”Med en ny pressektion får vi högre kvalitet på vår Incada-kartong”

Kartongproducenten Iggesund Paperboard har stoppat produktionen vid sitt brittiska kartongbuk Workington. Anledningen är att man ska installera en ny pressektion i kartongmaskinen. Produktionsstoppet är beräknat att vara i fyra veckor.

När den nya pressektionen kommer i drift räknar man med att få en kapacitetsökning i kartongmaskinen med 10 procent eller 20.000 ton kartong om året. En ökad energieffektivitet med cirka 10 procent räknar man också ska bli resultatet av uppgraderingen.

Vid bruket i Workington tillverkar Iggesund falskartrongen Incada, som används till ett flertal förpackningstyper, främst inom livsmedel, drycker och lyxprodukter.

”Med en ny och modernare  pressektion kommer vi att få en klar kvalitethöjning på våra Incada-produkter”, säger Bengt Löfroth, chef för strategisk utveckling inom Iggesund Paperboard.

Här kan du se en liten video från Iggesund Paperboard med info kring uppgraderingen i Workington.
 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432