Iggesund startar service på amerikanska västkusten

PUBLICERAD: 20 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Rickard Österlindh är ansvarig för Iggesunds försäljning i Nord- och Sydamerika.

Iggesund Paperboard skriver i ett pressmeddelande att man nu startar en distributionsservice även på amerikanska västkusten, genom att man etablerat lagerhållning och arkning i staden Pomona i Kalifornien. Målet är att kunna erbjuda god service till både tryckare och konverterare i Kalifornien och avgörande för beslutet har varit ett ökande intresse för kartongen Invercote från såväl några nyckelkunder som från varumärkesägare på västkusten.

”Vi har funnits i USA i mer än 30 år, men vår service har varit koncentrerad till östkusten. Nu är tiden mogen att också börja bearbeta västkusten – vi vet att det finns ett stabilt underlag av kunder, som efterfrågar den kvalitetsnivå, som vi erbjuder med Invercote”, säger Rickard Österlindh, ansvarig för Iggesunds försäljning i Nord- och Sydamerika.

Iggesund etablerar inte bara distribution på västkusten, utan kommer alltså också att erbjuda lokal arkning för att minimera ledtiderna. Dessutom har man rekryterat för att också kunna ha en aktiv försäljning riktad mot krävande förpackningskunder.

”Invercotes unika egenskaper skiljer ut sig från andra produkter på marknaden och vi försöker identifiera kunder och applikationer, där vi verkligen kan erbjuda ett ökat värde. Därför stärker vi också vår försäljningsorganisation på områden där vi tidigare haft låg närvaro”, understryker Rickard Österlindh.

Iggesund är en förhållandevis liten aktör på den gigantiskamerikanska marknaden för homogen helblekt kartong. De senaste åren har dock försäljningen ökat med tvåsiffriga procenttal varje år.

Etableringen på den amerikanska västkusten är ett led i Iggesunds strävan att bli mer globala i sitt agerande genom att stärka sin leveransservice utanför Europa.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex