Iggesund fortsätter sina servicehöjande åtgärder

PUBLICERAD: 24 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”De här förändringarna lägger grunden till en förbättrad leveransservice i Europa”

Iggesund Paperboard tar krafttag för att utveckla sin leveransservice ytterligare. Det långsiktiga samarbetet, som varit med SCA ända sedan 1995, fördjupas nu ytterligare. Från och med sommaren 2016 kommer cirka 1.000.000 ton kartong, papper och massa omsättas årligen i den nya trafiken till och från Kiel. Tillsammans har SCA och Iggesund de volymer som behövs för att skapa kostnadseffektiva transportlösningar med hög servicegrad till kontinentala Europa. Förändringen gäller både fartyg och en ny huvudterminal i Tyskland. 

”Vi får tillgång till modernare fartyg, samtidigt som detta i kombination med våra förändringar för vår europeiska arkning lägger grunden för en bättre leveransservice ”, kommenterar Christina Törnquist, logistikdirektör vid Iggesund Paperboard.

Iggesund kommer under nästa år att lämna sin nuvarande terminal i Lübeck till förmån för Seehafen Kiel. Bättre utvecklingsmöjligheter tillsammans med bra långsiktiga ägare, som dessutom är villiga att investera i hög kvalitet, har varit avgörande för valet av Kiel.

”Läget är optimalt för vår planerade serviceutveckling. Nära både våra kunder och vår servicestation, men även rent geografiskt strategisk placerad nära Kielkanalen. Det ger många nya möjligheter i framtiden”, fortsätter Christina Törnquist.

I det nya samarbetet kommer Iggesund att kunna skicka kartong med samma frekvens som tidigare, både till Kiel och andra hamnar. Omläggningen av sjötrafik och terminal är en del av den kraftfulla översyn av sin service som Iggesund är mitt inne i och som bland annat omfattat servicehöjande åtgärder i USA, England, Tyskland, Lettland och Ryssland..

”Leveransservice är mitt område och jag är glad för de steg som vi tar nu. Men lika viktig är det servicepaket vi lanserar under namnet Care by Iggesund. Där handlar det om allt från snabba provleveranser till lokalt teknikstöd och kunskapsmaterial, som ger kunden möjlighet att få ut mesta möjliga av kartongen”, understryker Christina Törnquist.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x