Iggesund fortsätter sina servicehöjande åtgärder

PUBLICERAD: 24 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”De här förändringarna lägger grunden till en förbättrad leveransservice i Europa”

Iggesund Paperboard tar krafttag för att utveckla sin leveransservice ytterligare. Det långsiktiga samarbetet, som varit med SCA ända sedan 1995, fördjupas nu ytterligare. Från och med sommaren 2016 kommer cirka 1.000.000 ton kartong, papper och massa omsättas årligen i den nya trafiken till och från Kiel. Tillsammans har SCA och Iggesund de volymer som behövs för att skapa kostnadseffektiva transportlösningar med hög servicegrad till kontinentala Europa. Förändringen gäller både fartyg och en ny huvudterminal i Tyskland. 

”Vi får tillgång till modernare fartyg, samtidigt som detta i kombination med våra förändringar för vår europeiska arkning lägger grunden för en bättre leveransservice ”, kommenterar Christina Törnquist, logistikdirektör vid Iggesund Paperboard.

Iggesund kommer under nästa år att lämna sin nuvarande terminal i Lübeck till förmån för Seehafen Kiel. Bättre utvecklingsmöjligheter tillsammans med bra långsiktiga ägare, som dessutom är villiga att investera i hög kvalitet, har varit avgörande för valet av Kiel.

”Läget är optimalt för vår planerade serviceutveckling. Nära både våra kunder och vår servicestation, men även rent geografiskt strategisk placerad nära Kielkanalen. Det ger många nya möjligheter i framtiden”, fortsätter Christina Törnquist.

I det nya samarbetet kommer Iggesund att kunna skicka kartong med samma frekvens som tidigare, både till Kiel och andra hamnar. Omläggningen av sjötrafik och terminal är en del av den kraftfulla översyn av sin service som Iggesund är mitt inne i och som bland annat omfattat servicehöjande åtgärder i USA, England, Tyskland, Lettland och Ryssland..

”Leveransservice är mitt område och jag är glad för de steg som vi tar nu. Men lika viktig är det servicepaket vi lanserar under namnet Care by Iggesund. Där handlar det om allt från snabba provleveranser till lokalt teknikstöd och kunskapsmaterial, som ger kunden möjlighet att få ut mesta möjliga av kartongen”, understryker Christina Törnquist.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx