iFoodbag och Mondi träffar global överenskommelse

PUBLICERAD: 16 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är glada att ha signerat ett exklusivt avtal med Mondi Industrial Bags”

Marknadsintroduktionen av iFoodbag, den uppmärksammade svenska bärkassen, som ska hålla matvaror kylda tjugofyra timmar, närmar sig. Nu meddelar företaget att man träffat en överenskommelse på global basis med Mondi. Bägge parter är mycket nöjda med detta. Nu finns förutsättningarna för en global lansering under 2016.

iFoodbag har signerat ett globalt produktionsavtal med Mondi. Som en integrerad leverantör kan Mondi ge support och erfarenhet i hela produktionen och även när det gäller leverantörskedjan. 

iFoodbag är omgärdad av en rad patent och är en påse tillverkad av ett, som man själva säger, ”revolutionerande, pappersbaserat kompositmaterial”. Det resulterar i en temperaturkontrollerande förpackningslösning, som kan skydda kylda och frysta livsmedel i upp till ett dygn, beroende på vissa temperaturbegräsningar och omständigheter.

Tester, som nyligen genomförts, dokumenterats och verifierats av Innventia, bevisar påsens egenskaper. Och företaget iFoodbag talar själva om produkten som en ”game changer”. 

”Vi har noga utvärderat olika tänkbara produktionspartners under det senaste året, för att hitta ett kompetent och framåttänkande företag, som kan marknadsföra denna fantastiska produkt med oss och vi är nu glada att ha signerat ett exklusivt avtal med Mondi Industrial Bags. Det här bygger förutsättningarna för vår globala marknadsintroduktion under år 2016”, säger Karl Fallgren, som är grundare och CEO i iFoodbag.

”Vi är mycket inspirerade av den här nya produkten. Vi tror mycket starkt på den innovativa styrka in iFoodbags idé och de många fördelar den ger handeln och konsumenterna. Det här är en perfekt produkt i vår innovationskultur”, kommenterar Claudio Fedalto, Deputy COO och Sales & Marketing Director på Mondi Industrial Bags.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a