IBC-specialisten Schütz köper irländsk jerrycan-tillverkare

PUBLICERAD: 8 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Irländska GEM Plastics, som köpts av tyska Schütz, är specialiserade på tillverkning av industriella plastfat och plastdunkar av så kallad ”jerrycan”-modell. (Bild Schütz)|”GEM och Schütz passar perfekt ihop”, säger Roland Strassburger, VD Schütz Group. (Bild Schütz)

Tyska Schütz Group, specialiserade på transport- och industriförpackningar av IBC-modell (Intermediate Bulk Container) har köpt det irländska företaget GEM Plastics Ltd, som är specialiserade på tillverkning av plastdunkar (s.k. ”jerrycans”) och plastfat.

Schütz skriver i ett pressmeddelande att med förvärvet utökar man sin produktportfölj inom området industriförpackningar och ökar sin prestanda ytterligare för kunder i Irland och Storbritannien.

”GEM och Schütz passar perfekt ihop”, säger Roland Strassburger, VD Schütz Group. (Bild Schütz)

GEM Plastics, som är baserat i grevskapet Cavan, Irland, har tillverkat industriförpackningar i plast i över 30 år. Företagets produkter levereras framförallt till kemi-, smörjmedels-, livsmedels- och dryckesindustrin samt läkemedelsindustrin. Utöver etablerade plastfat och ett brett utbud av jerrycans innehåller produktsortimentet även skräddarsydda förpackningslösningar.

”GEM och Schütz passar perfekt ihop och vi är mycket glada över denna förstärkning av koncernen på dessa viktiga geografiska marknader. I framtiden kommer vi att kunna erbjuda våra lokala kunder det mest omfattande utbudet av produkter och tjänster inom industriförpackningar”, säger Roland Strassburger, VD för Schütz Group.

”Vi känner Schütz mycket väl som ett framgångsrikt globalt företag och vi är övertygade om att de båda familjeägda företagens filosofier passar utmärkt ihop. Schütz kommer att fortsätta att utveckla vårt företag för att säkra verksamhetens framtid och bygga vidare på vår redan uppnådda framgång”, säger Alec Milligan, grundare och ägare av GEM Plastics.

Alec Milligan kommer efter Schütz förvärv att fortsätta i GEM som styrelseledamot och företagets VD Maura Burke kommer att fortsätta att leda GEM.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx