I norr kommer ölen som ett brev på posten...

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Post- och logistikföretaget PostNord ska nu sköta transporterna av Spendrups drycker till hela Norrland.  (OBS Bilden är ett montage!)

|”Vi är stolta över Spendrups förtroende”|säger PostNords Sverigechef Anders Holm.


Post- och logistikföretaget PostNord har träffat ett avtal med Spendrups Bryggeri, som innebär att PostNord ska sköta den omfattande fjärrtrafiken av Spendrups drycker till hela Norrland.
Leveranserna sker från bryggeriet i Grängesberg till företaget Bryggeritransport i Bergslagens terminaler, vilka finns från Sundsvall och norrut. Bryggeritransport sköter sedan närdistributionen för Spendrups räkning.

Spendrups brygger varje år omkring 400 miljoner liter dryck i sina tre anläggningar och bryggeriet i Grängesberg, där också centrallagret finns, står för de största volymerna. Avtalet med PostNord löper över flera år och omfattar fjärrtrafik med dryckesleveranser till hela Norrlandsregionen och returhantering från terminalerna tillbaka till bryggeriet. Marknaden är efterfrågestyrd och kräver snabba och anpassade transporter.

”Dryckesmarknaden varierar mycket med till exempel säsong och väder. PostNord har både kapacitet och flexibilitet att möta den utmaningen, och kan göra det på ett kostnadseffektivt sätt”, säger Björn Deborg, logistikchef på Spendrups.

PostNord skriver i ett pressmeddelande att man just nu växer nu inom parti- och styckegods och att man satsar mot att bli en kompletta logistikleverantör och ta tillvara synergier i det redan starka nätet för pall- och pakettransporter som man har.

”Vi är stolta över att Spendrups och Bryggeritransport har valt oss som sin logistikpartner. PostNord har en stark närvaro i Norrland. och vi ser fram emot att få visa styrkan i vår partigodsverksamhet”, säger Anders Holm, chef för PostNord Sverige.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a