Den 14 oktober firades Äggets Dag och den speciella hyllningen till denna naturens egna geniala förpackningsform uppmärksammades över hela världen!
Äggets Dag – eller ”World Egg Day” – instiftades 1996 av International Egg Commission och årets hyllning skedde med temat ”Ägg för ett bättre liv” (”Eggs for a better life”).
Man räknar med att evenemanget uppmärksammades i över 100 länder, där äggfans hedrade de näringsmässiga och miljömässiga fördelarna med ägg. Firandet skedde på sociala medier, med tävlingar, digitala kampanjer och festivaler som hölls för att markera den speciella dagen.
”World Egg Day handlar om att erkänna det ödmjuka ägget som en otroligt unik källa till protein och viktiga näringsämnen, allt i en lättillgänglig och prisvärd förpackning”, sade Julian Madeley, VD för World Egg Organization (WEO), inför firandet.
På vår systersajt Livsmedelsnyheter.se kan du läsa mer om ägget som livsmedel och näringskälla och om hur vi svenskar förhåller oss till ägget… Klicka HÄR