Hybridförpackning för salsa diamantbelönad av DuPont

PUBLICERAD: 17 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Hybridförpackningen SkinnyPack för Ana´s Foods salsa tog hem topputnämningen Diamond Award i DuPonts förpackningstävling.

I förpackningstävlingen DuPont Packaging Awards togs toppriset – Diamond Award – hem av företaget IPL Inc., som utvecklat en salsaförpackning till Texas-baserade livsmedelsföretaget Ana´s Food. Förpackningen är en ”hybrid” mellan en flexibel och en styv (rigid) plastförpackning.

I salsabehållaren, som kallas SkinnyPack och som är tillverkad helt  i polypropen (PP), kombineras en stabil, styv och formsprutad ramkonstruktion med flexibla väggar, försedda med IML-etiketter (In-Mold Labeling). 

DuPont skriver i ett pressmeddelande att SkinnyPack använder 54,8 procent mindre mängd plast än Ana´s Foods tidigare plastförpackning för salsa. Att endast ett plastmaterial används, gör dessutom att förpackningen blir 100 procent återvinningsbar.

”Genom utvecklingen av SkinnyPack har IPL och Ana´s Food tagit befintlig teknik till en helt ny nivå. Genom att kombinera egenskaperna hos både flexibla och styva plastförpackningar belyser SkinnyPack den värld av möjligheter som finns för förpackningar”, skriver DuPont.

Tävlingen DuPont Packaging Awards har funnits i många år och den drar till sig tävlingsbidrag från hela världen. Till årets tävling anmäldes cirka 140 förpackningar från 25 länder. Förutom toppriset Diamond Awrad delar juryn även ut ett antal guld- och silverpriser.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx