Hybridförpackning för salsa diamantbelönad av DuPont

PUBLICERAD: 17 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Hybridförpackningen SkinnyPack för Ana´s Foods salsa tog hem topputnämningen Diamond Award i DuPonts förpackningstävling.

I förpackningstävlingen DuPont Packaging Awards togs toppriset – Diamond Award – hem av företaget IPL Inc., som utvecklat en salsaförpackning till Texas-baserade livsmedelsföretaget Ana´s Food. Förpackningen är en ”hybrid” mellan en flexibel och en styv (rigid) plastförpackning.

I salsabehållaren, som kallas SkinnyPack och som är tillverkad helt  i polypropen (PP), kombineras en stabil, styv och formsprutad ramkonstruktion med flexibla väggar, försedda med IML-etiketter (In-Mold Labeling). 

DuPont skriver i ett pressmeddelande att SkinnyPack använder 54,8 procent mindre mängd plast än Ana´s Foods tidigare plastförpackning för salsa. Att endast ett plastmaterial används, gör dessutom att förpackningen blir 100 procent återvinningsbar.

”Genom utvecklingen av SkinnyPack har IPL och Ana´s Food tagit befintlig teknik till en helt ny nivå. Genom att kombinera egenskaperna hos både flexibla och styva plastförpackningar belyser SkinnyPack den värld av möjligheter som finns för förpackningar”, skriver DuPont.

Tävlingen DuPont Packaging Awards har funnits i många år och den drar till sig tävlingsbidrag från hela världen. Till årets tävling anmäldes cirka 140 förpackningar från 25 länder. Förutom toppriset Diamond Awrad delar juryn även ut ett antal guld- och silverpriser.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy