Husums nya kartongmaskin får drivsystem från Siemens

PUBLICERAD: 9 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Göran Persson är divisionschef för Process & Drives på Siemens.

I december i fjol meddelade Metsä Board att man ska avveckla sin papperstillverkning och satsa helt på kartongproduktion. Beslutet innebär bland annat att man investerar 1,6 miljarder kronor i en ny kartongmaskin vid bruket i Husum utanför Örnsköldsvik.
I en pressrelease meddelar nu Siemens att man fått en order från Metsä Board avseende leverans av automations- och drivsystem till den ny kartongmaskinen. Ordern har ett initialt värde på 45 miljoner kronor.

”Vi gör stora investeringar i vårt kommande kartongbruk i Husum och Siemens var ett självklart val för oss, eftersom att vi redan har ett bra samarbete med företaget”, säger Kai Vikman, VP Technical Development på Metsä Board.

”Vi har samarbetat med Metsä i över 25 år och vi har en stark relation och de vet att vi är en pålitlig partner. Detta kombinerat med våra konkurrenskraftiga priser tror jag är anledningen till att de väljer att lägga ytterligare en stororder hos oss, något vi är stolta och tacksamma över”, säger Göran Persson, divisionschef för Process & Drives på Siemens.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium