Hur får man rätt kompetens till förpackningsföretagen?

PUBLICERAD: 19 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Charlotta Rydholm|grundare av Urban Inspiration

“How to attract the right talent to the packaging industry?” är rubriken på nästa Efter 3-konferens, som arrangeras av förpackningsklustret Packbridge.
Behovet av utbildad arbetskraft är stor, inte minst inom förpackningsindustrin, men frågan är hur industrin ska argumentera för att få kommande talanger och personer med de rätta kompetenserna att söka sig till förpackningsområdet. Och vilka behov kommer förpackningsindustrin att behöva täcka i framtiden, för att möta trender som digitalisering, urbanisering, etc.?

De här frågorna samt den intressanta frågan hur nyutexaminerade designstudenter ser på förpackningsbranschen  hoppas Packbridge kunna ge några svar på vid ”Efter 3”-seminariet den 23 september, som arrangeras i Helsingborg.

Fyra talare finns på listan inför eftermiddagsseminariet och dessa är:
Charlotta Rydholm, grundare av Urban Inspiration 
Hanna Wallteg, marknadsassistent på Ecolean och bloggare för Scanpack 
Joakim Lundblad, senioranalytiker och doktorand i ekonomisk geografi vid CIRCLE, Lunds Universitet 
Martina Oxling, verksamhetsledare på Livsmedelsakademin 

Seminariet börjar som vanligt kl. 15.01 och slutar efter en paneldebatt kl. 1700. Språket är som vanligt engelska och platsen blir Familjen Helsingborg i Helsingborg, som också står för värdskapet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x