Huhtamäki stärker sitt utbud inom tubförpackningslaminat

PUBLICERAD: 13 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäki utökar sin verksamhet inom laminat till tubförpackningar. (Bild Huhtamäki)

Finska Huhtamäki Oyj meddelar att man träffat avtal att för cirka 30 miljoner euro (ca 320 miljoner kronor) förvärva fullt ägarskap av joint-venture-företaget Laminor S.A., som tillverkar laminat till tubförpackningar.

Laminor, som är beläget i den brasilianska staden Natal, bildades år 2002 som ett 50/50 joint-venture mellan Huhtamäki och förpackningskoncernen Bemis Company (som numera ingår i Amcor-koncernen).

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att förvärvet gör att företaget nu kan utöka och stärka sin tublaminatverksamhet, som är en viktig del av koncernens utbud inom flexibla förpackningar. Laminors laminat används bland annat till tubförpackningar inom kosmetika, hälsa, sjukvård, livsmedel, mm.

Laminor S.A. har cirka 130 anställda och en nettoomsättning på ca 25 miljoner euro (ca 265 miljoner kronor). Efter förvärvet kommer Laminor att konsolideras som ett dotterbolag och ingå i Huhtamäkis affärssegment Flexibla förpackningar.

Transaktionen, som måste godkännas av konkurrensmyndigheter i Brasilien, förväntas genomföras under första kvartalet 2020. När affären är genomförd kommer Huhtamäki att ha två helägda verksamheter i Brasilien: Laminor-fabriken i Natal samt en fabrik i staden Palmeira för tillverkning av formpressade fiberförpackningar.

Antalet Huhtamäki-anställda i Brasilien uppgår till 320 st.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx