Huhtamäki slutför förvärv av indisk flexibeltillverkare

PUBLICERAD: 2 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på förpackningar tillverkade av indiska Positive Packaging.

Finska Huhtamäki Oyj meddelar att man slutfört förvärvet av det Indien-baserade förpackningsföretaget Positive Packaging.
Affären påbörjades för drygt ett halvår sedan, då Huhtamäki träffade en överenskommelse att för 336 miljoner dollar (ca 2,8 miljarder kronor) förvärva Positive Packaging, en privatägd tillverkare av flexibla förpackningar med sex anläggningar i Indien och tre i Förenade Arabemiraten. Företaget har också  sju försäljningskontor i länder i Afrika och andra exportmarknader.

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att förvärvet av Positive Packaging innebär att man fortsätter att genomföra sin strategi för kvalitetstillväxt och att man genom köpet väsentligt stärker sin position på de snabbväxande tillväxtmarknaderna.

”Jag är oerhört glad över att kunna tillkännage detta förvärv, som ytterligare stärker vår position i Indien och ger oss utmärkt tillgång till de snabbväxande marknaderna i Afrika och Mellanöstern. Många av våra kunder investerar kraftigt på dessa marknader och nu blir vi bättre rustade att hjälpa dem att växa”, sade Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio, när affärens först offentliggjordes i juli 2014.

Positive Packaging har en årlig omsättning på cirkla 220 miljoner euro (drygt 2 miljarder kronor) och sysselsätter cirka 2.500 anställda.

Verksamheten i Positive Packaging ingår från den 1 februari i år i Huhtamäkis affärsområde Flexbile Packaging.

 

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

Tetra Pak startar banbrytande forskning

Tetra Pak initierar i dag det man kallar en banbrytande forskning med hjälp av Max IV för att bättre förstå fibermaterialens nanostruktur.
coca cola