Huhtamäki öppnar fabrik för tillverkning av papperssugrör

PUBLICERAD: 23 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

|

Finska Huhtamäki Oyj har öppnat en fabrik i Nordirland för tillverkning av sugrör i papper. Fabriken ligger i Kilbegs Business Park i staden Antrim, nära Belfast, och beräknas ge sysselsättning åt cirka 100 personer.

Initialt kommer Antrimfabriken att producera papperssugrör främst till snabbmatsjätten McDonald´s, som planerar att under det här året ersätta sina plastsugrör med pappersdito i mer än 1.300 irländska och brittiska restauranger.

Huhtamäkis papperssugrör ska ersätta plastsugrör hos McDonald´s och andra kunder. (Bild Huhtamäki)

”Vi söker ständigt efter sätt att förbättra våra produkters miljöprestanda och introducera nya och mer hållbara innovationer för förpackningar. Lanseringen av sugrör i papper är ett bra exempel på detta”, säger Ciaran Doherty, chef för Huhtamaki Foodservice i Nordirland.

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att de första, nu installerade, maskinerna för tillverkning av papperssugrör kommer att kompletteras med ytterligare maskiner under åren. 2020 – 2022 Huhtamäki skriver också att man i framtiden planerar att tillverka även andra pappersbaserade produkter i den nya fabriken i Antrim. Företaget planerar också att redan i år utöka produktionen av papperssugrör till andra tillverkningsanläggningar i Europa

Huhtamäkis papperssugrör tillverkas i nya, specialutvecklade maskiner och 100 procent av det pappersmaterial, som används, kommer från uthålligt skötta och certifierade skogar.

Med den nya fabriken har Huhtamäki nu tre tillverkningsanläggningar i Nordirland och sammanlagt cirka 560 anställda.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy