Huhtamäki ökar produktionen av fiberbaserade äggförpackningar

PUBLICERAD: 13 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäki investerar i ökad produktion av fiberbaserade äggförpackningar i sin fabrik i ryska Ivanteevka.

Finska Huhtamäki Oyj investerar 7 miljoner euro (knappt 72 miljoner kronor)  för att möta en växande efterfrågan på fiberbaserade äggförpackningar på den nordiska och ryska marknaden. Investeringen görs i Huhtamäkis ryska fabrik i Ivanteevka, utanför Moskva.

Investeringen innebär att Huhtamäki kan utvidga och modernisera Ivanteevkas utbud av fiberbaserade äggförpackningar för såväl den nordiska och ryska marknaden som för kunder i Vitryssland och Kazachstan. En ökad produktionskapacitet i Ivanteevka innebär också att Huhtamäki kan fortsätta att stödja den pågående övergången i östra Ryssland från plastbaserade äggförpackningar till mer hållbara fiberförpackningar.

Investeringen i Ivanteevka inkluderar en ny, toppmodern tillverkningslinje för formgjutna fiberförpackningar samt modernisering av en befintlig linje. Dessutom uppdateras anläggningens vattenledningssystem för att ytterligare minimera tillverkningsprocessernas miljöpåverkan. Den nya produktionslinjen förväntas bli klar under fjärde kvartalet 2019.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup