Huhtamäki ökar ägande i arabiskt förpackningsbolag

PUBLICERAD: 28 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Via joint-venture-företaget APPCO stärker Huhtamäki sin närvaro och sitt utbud av foodservice-produkter i Mellanöstern och Nordafrika.

Finska Huhtamäki ökar sin ägarandel i Arabian Paper Products Company (APPCO) till 50 procent och samtidigt utökar man APPCO:s nuvarande verksamhetsområde i Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten till att även omfatta  Algeriet, Egypten, Iran, Irak, Libanon, Libyen, Marocko, Pakistan, Palestina, Sudan, Syrien, Tunisien och Jemen.

Samtidigt som man utökar det geografiska verksamhetsområdet breddar APPCO också sitt produktutbud, vilket i fortsättningen kommer att inkludera samtliga förpackningsformer inom foodservice, som tillhandahålls av Huhtamäkis affärsområde Foodservice Europe-Asia-Oceania.

Huhtamäki har under lång tid varit engagerat i APPCO som är ett joint venture tillsammans med saudiarabiska företaget Olayan Saudi Holding Company (OSHCO). Huhtamäki har ägt 40 procent och OSHCO 60 procent i APPCO, men den nu träffade överenskommelsen innebär att företagen blir hälftenägare var och att Huhtamäki köper tio procent av aktierna från OSHCO för cirka 4 miljoner euro.

Det utökade ägandet i APPCO, som i fjol omsatte cirka 24 miljoner euro, innebär att Huhtamäki fortsätter sin strategi att växa och stärka sin position i Mellanöstern och Nordafrika.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx