Huhtamäki: Ny marknadschef och förvärv av etikettföretag

PUBLICERAD: 15 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Leena Lie tillträder senast 1 oktober som ny marknads- och komunnikationschef i finska storkoncernen Huhtamäki Oyj.

Finska Huhtamäki Oyj, som är en global producent av förpackningar för livsmedel och dryck, har anställt Leena Lie som ny chef för marknad och kommunikation. Samtidigt meddelar bolaget att man förvärvat ett indiskt etikettföretag.

Leena Lie (49), som får den officiella titeln ”Senior Vice President, Marketing and Communications”, kommer närmast från Cargotec Corporation, där hon innehaft en liknande post. Hon har tidigare arebetat ibland annat Kemira, KONE och Nokia. Leena Lie kommer att tillträda senast 1 oktober 2018.

I sin nya befattning i Huhtamäki kommer Leena Lie även att ingår i koncernens verkställande ledningsgrupp och rapportera direkt till VD och koncernchef Jukka Moisio.

Leena Lies företrädare i Huhtamäki, Katariina Hietaranta, kommer fortsättningsvis att foklusera på finansiell kommunikation och investorrelationer och kommer att rapportera till Leena Lie.

Huhtamäki har också utökat sin närvaro på den indiska marknaden genom att förvärva det privatägda företaget Ajanta Packagings indiska verksamheter i Daman och Baddi. Vid anläggningarna produceras självhäftande etiketter och förvärvet stärker Huhtamäkis närvaro på den indiska marknaden och tillför ny tryckteknik till bolagets etikettområde.

De förvärvade verksamheterna omsätter cirka 10 miljoner euro (ca 104 miljoner kronor) och har sammanlagt 170 anställda.

Huhtamäki uppger i ett pressmedelande att man förvärvar verksamheterna för cirka 13 miljoner euro (ca 136 miljoner kronor) och att affären förväntas vara genomförd innan utgången av april 2018. Efter förvärvet kommer verksamheterna att ingå i Huhtamäkis affärsområde för flexibla förpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x