Huhtamäki lanserar sugrör som är tillverkat av papper

PUBLICERAD: 11 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäki lanserar sugrör i papper för konsumtion av kalla drycker.
|Förutom standardröret med 7,3 millimeters diameter kan Huhtamäki erbjuda papperssugrör i flera andra storlekar.

Finska förpackningsproducenten Huhtamäki Oyj lanserar nu ett sugrör som är tillverkat helt av papper. Sugrören är testade och livsmedelsgodkända i Europa, Kina och USA och pappersmaterialet i sugrören är PEFC-certifierat och kommer från hållbart förvaltade skogar.

”Varje dag används sugrör av miljontals människor, som njuter av drycker on-the-go. Vi erbjuder nu kunderna möjlighet att byta till pappersbaserade sugrör för konsumtion av kalla drycker. Våra papperssugrör är ett hållbart val och ett utmärkt alternativ till sugrör i plast”, skriver Huhtamäki i ett pressmeddelande. 

För produktionen av den nya papperssugrören har Huhtamäki inversterat i nya, specialbyggda maskiner, som man säger kan producera pappersbaserade sugrör överlägsna de som redan finns på marknaden.

”Våra sugrör är starka, pålitliga och funktionella. De är lukt- och kontaminationsfria och mycket hållbara”, säger Neal McCone, Huhtamaki Foodservice Europe-Asia-Oceania.

I ett första skede kommer Huhtamäkis papperssugrör att användas av McDonalds i Storbritannien och resten av Europa och framöver ska man öka sin produktionskapacitet och även leverera till andra europeiska kunder och till andra marknader runt om i världen.

Förutom standardstorleken med 7,3 millimterers diameter kan Huhtamäki erbjuda de nya sugrören i ett flertal andra storlekar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor