Huhtamäki köper majoritet av irländsk bägarproducent

PUBLICERAD: 3 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

CupPrint är specialiserade på korta serier av kundanpassade och pappersbaserade dryckesbägare.

Finska Huhtamäki Oyj har förvärvat en majoritetsandel av det privatägda irländska företaget CupPrint Unlimited Company. CupPrint tillverkar pappersbaserade dryckesbägare.
Med affären förbättrar Huhtamäki sin närvaro på den växande marknaden för små upplagor av kundanpassade pappersbägare med tryck och ökar sin online-baserade kommersiella verksamhet.

Enligt en pressrelease betalade Huhtamäki ca 22 miljoner euro (ca 226 miljoner kronor) för ett 70-procentigt ägande i CupPrint.

CupPrint är specialiserade på korta serier av skräddarsydda och pappersbaserade dryckesbägare med kundanpassade tryck. Företaget har byggt upp en online-tjänst, som möjliggör effektiv design och snabb leverans av bägare i små serier.

CupPrints årliga nettoomsättning är cirka 14 miljoner euro (ca 144 miljoner kronor) och totalt sysselsätter man cirka 110 personer. CupPrint har sin tillverkningsenhet i Irland samt försäljningskontor i Tyskland.

Majoritetsägandet av CupPrint innebär också att Huhtamäki ökar sin möjligheter att stödja och serva sina existerande kunders kampanjaktiviteter.

CupPrints verksamhet kommer att ingå som en del av Huhtamäkis affärssegmentet Foodservice Europe-Asia-Oceania.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x