Huhtamäki köper in sig på den indiska foodservice-marknaden

PUBLICERAD: 11 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Valpack tillverkar dryckesbägare för den indiska foodservice-marknaden.

Finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj har köpt aktiemajoriteten (51 procent) i den indiska dryckesbägartillverkaren Val Pack Solutions Private Limited, med huvudsäte i Mumbai. Förvärvet innebär att Huhtamäki nu även träder in på den växande foodservice-marknaden i Indien, där företaget redan  har flera viktiga nyckelkunder. Köpesumman uppges till två miljoner euro (ca 19 miljoner kronor).

Många av Huhtamäkis globala och regionala kunder har planer på att växa på den indiska marknaden och med ett majoritetägande i välrenommerade bolaget Valpack får Huhtamäki nu möjlighet att betjäna sina foodservice-kunder även med lokal produktion.

”Jag är glad att utöka vår närvaro i Indien med förvärvet av Valpack och vi ser fram emot att utöka bolagets verksamhet genom att investera i ytterligare kapacitet och införa ett ökat utbud av foodservice-förpackningar på den indiska marknaden”, säger Eric Le Lay, Huhtamäkis chef för foodservice-segmentet i Europa och Asien-Oceanien.

Valpack har cirka 100 anställda och omsätter cirka fyra miljoner euro (ca 38 miljoner kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432