Huhtamäki investerar i tre nya fabriker i Egypten och Indien

PUBLICERAD: 26 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio.

För att öka tillväxten inom sitt segment för flexibla förpackningar ska finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj uppföra tre nya tillverkningsanläggningar i Egypten och Indien.
Den största av de nya fabrikerna kommer att ligga i Kairo-området i Egypten och i Indien ska företaget bygga två nya anläggningar i nordöstra delen av landet. Dessutom ska man flytta en etikettenhet i Mumbai-området till annan plats för att möjliggöra expansion av produktionen.

”Den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntas ge stora möjligheter för expansion för oss och våra kunder och med investeringarna i Indien förbättrar vi vår geografiska närvaro i landet och vår service till kunder inom livsmedel och läkemedel”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i en kommentar.

Den nya toppmoderna enheten i Egypten kommer att drivas som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och Mr. Ayman Korra, Huhtamäkis egyptiska partner inom fiberförpackningar sedan 2003, de resterande 25 procenten.

Den totala kostnaden för fabriken i Egypten beräknas till 23 miljoner euro (ca 223 miljoner kronor), varav Huhtamäkis andel blir drygt 17 miljoner euro. Anläggningen beräknas vara i drift i början av år 2018 och kommer då att sysselsätta cirka 300 anställda. 

För att kunna ge bättre service till kunder verksamma i nordöstra Indien kommer Huhtamäki alltså att uppföra två fabriker för tillverkning av flexibla förpackningar i denna region. En av fabrikerna ska byggas i delstaten Assam och den andra i delstaten Sikkim. Båda enheterna beräknas vara klara och i drift under första halvan av år 2017.

Investeringarna i Indien – inklusive flytten av den existerande etikettanläggningen i Mumbai-området – beräknas uppgå till nio miljoner euro (drygt 87 miljoner kronor). Med de två nya anläggningar i Assam respektive Sikkim kommer Huhtamäki att ha sammanlagt 17 tillverkningsenheter i Indien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x