Huhtamäki investerar i tre nya fabriker i Egypten och Indien

PUBLICERAD: 26 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio.

För att öka tillväxten inom sitt segment för flexibla förpackningar ska finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj uppföra tre nya tillverkningsanläggningar i Egypten och Indien.
Den största av de nya fabrikerna kommer att ligga i Kairo-området i Egypten och i Indien ska företaget bygga två nya anläggningar i nordöstra delen av landet. Dessutom ska man flytta en etikettenhet i Mumbai-området till annan plats för att möjliggöra expansion av produktionen.

”Den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntas ge stora möjligheter för expansion för oss och våra kunder och med investeringarna i Indien förbättrar vi vår geografiska närvaro i landet och vår service till kunder inom livsmedel och läkemedel”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i en kommentar.

Den nya toppmoderna enheten i Egypten kommer att drivas som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och Mr. Ayman Korra, Huhtamäkis egyptiska partner inom fiberförpackningar sedan 2003, de resterande 25 procenten.

Den totala kostnaden för fabriken i Egypten beräknas till 23 miljoner euro (ca 223 miljoner kronor), varav Huhtamäkis andel blir drygt 17 miljoner euro. Anläggningen beräknas vara i drift i början av år 2018 och kommer då att sysselsätta cirka 300 anställda. 

För att kunna ge bättre service till kunder verksamma i nordöstra Indien kommer Huhtamäki alltså att uppföra två fabriker för tillverkning av flexibla förpackningar i denna region. En av fabrikerna ska byggas i delstaten Assam och den andra i delstaten Sikkim. Båda enheterna beräknas vara klara och i drift under första halvan av år 2017.

Investeringarna i Indien – inklusive flytten av den existerande etikettanläggningen i Mumbai-området – beräknas uppgå till nio miljoner euro (drygt 87 miljoner kronor). Med de två nya anläggningar i Assam respektive Sikkim kommer Huhtamäki att ha sammanlagt 17 tillverkningsenheter i Indien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning