Huhtamäki har nu slutfört köpet  av tjeckiska Fiomo

PUBLICERAD: 31 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäki Flexible Packagings chef Olli Koponen gläds åt det nya förvärvet.

Finska Huhtamäki Oyj meddelar att man nu slutfört det tidigare aviserade förvärvet av det tjeckiska företaget Fiomo, a.s., som tillverkar flexibla förpackningsfolier och etiketter. 
Med köpet utökar Huhtamäki sin europeiska tillverkningskapacitet inom flexibla förpackningar och kan nu erbjuda små serier av högkvalitativa och offsettryckta flexibla produkter till sina europeiska kunder.

Köpeskillingen enligt Huhtamäki till 28 miljoner euro (ca 260 miljoner kronor) och Fiomos verksamhet konsolideras i Huhtamäkis affärsområde Flexible Packaging från och med i dag, den 1 februari.
 
”Jag är glad att kunna tillkännage denna utökning i vårt nätverk av produktionsanläggningar för flexibla förpackningar”, säger Olli Koponen, chef för Flexible Packaging.

Fiomos årsomsättning uppgick år 2014 till cirka 21 miljoner euro (ca 195 miljoner kronor) och företaget sysselsätter ca 120 personer i sin tillverkningsenhet, som ligger i Pragområdet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432