Huhtamäki byter namn på ett av sina affärsområden

PUBLICERAD: 24 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Det nya namnet speglar bättre de olika typer av produkter

Finska förpackningstillverkaren Huhtamäki Oyj byter namn på sitt affärsområde ”Molded Fiber”. Det nya namnet, som träder i kraft den 27 april, blir ”Fiber Packaging”.
Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande, att även om namnbytet i sig inte innebär några omedelbara förändringar i produktutbud eller tillverkningsteknologi, så är det nya namnet mer lämpat för affärsområdets framtida verksamhet.

”Det nya namnet, som fokuserar mer på nya lösningar än på tillverkningsteknologi, hjälper oss att ha ett kommersiellt fokus och återspeglar på ett bättre sätt de olika typer av produkter vi kommer att erbjuda våra kunder i framtiden. Vi ser många spännande affärsmöjligheter, när det gäller nya förnybara material och nya produkter”, säger Petr Domin, chef för Fiber Packaging.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex