Hon ska basa över Europas dryckesburksproducenter

PUBLICERAD: 7 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ellen Wauters är ny VD för den ideella branschorganisationen BCME (Beverage Can Makers Europe).

Ideella handelsföreningen BCME (Beverage Can Makers Europe), som representerar Europas ledande dryckesburkstillverkare har utsett Ellen Wauters till ny VD.
I sin nya roll ska Ellen Wauters, som tillträdde den 1 april, ansvara för BCME:s övergripande ledning och förvaltning. 

”Ellen Wauters kommer att tillföra nya insikter till vår bransch och avsevärt bidra till våra ambitiösa mål”, kommenterar BCME:s ordförande Iain Percival.

Ellen Wauters kommer att övervaka BCME:s mission att maximera marknadsmöjligheterna för dryckesburkar i metall samt genom marknadsföring och andra initiativ positionera och stödja bilden av dryckesburken som ett positivt dryckesförpackningsalternativ.

Sedan tidigare är Ellen Wauters ansvarig för metallförpackningsorganisationen Empacs (European Metal Packaging) kommunikationsprogram och den befattningen kommer hon att ha kvar vid sidan av sin nya tjänst som VD i BCME. Ellen Wauters är också utbildad översättare och talar tyska, engelska, franska och italienska.

”Jag är glad att kunna ansluta till BCME och ser fram emot att kunna använda mina erfarenheter för att säkerställa att metallburken för blir det bästa förpackningsvalet för såväl fyllare som återförsäljare och konsumenter i hela Europa”, säger Ellen Wauters.

BCME är en ideell förening, vars främsta uppgift är att tillhandahålla fakta och siffror kring dryckesburkstillverkning och –konsumtion i Europa. De främsta medlemmarna i BCME är de tre stora dryckesburksproducenterna Ball, Crown och Rexam.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx