Hon blir ny VD för GS1 Sweden när Bo Raattamaa går i pension

PUBLICERAD: 17 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bo Raattamaa går i pension efter tio år som VD för GS1 Sweden och Christina Wergens tar över.

Christina Wergens har utsetts till VD för GS1 Sweden AB efter Bo Raattamaa, som går i pension efter att ha varit VD för GS1 Sweden de senaste tio åren.
Christina Wergens har sedan november 2014 arbetat som vice VD på GS1 Sweden. Dessförinnan har Christina mer än 15 års erfarenhet från ledande roller i stora multinationella företag med särskild erfarenhet inom marknadsföring och försäljning samt även betydande erfarenhet av framgångsrikt förändringsledarskap.

”Christina Wergens har den erfarenhet och profil som krävs, för att med tydlig kundorientering leda GS1 Sweden och Validoo i de alltmer digitalt integrerade marknaderna för produktinformation. Jag ser fram emot att arbeta med Christina som VD. På styrelsens och ägarnas vägnar vill jag samtidigt tacka Bo Raattamaa för över tio år av framgångsrikt ledarskap av GS1 och Validoo”, säger Magnus Håkansson, styrelseordförande för GS1 Sweden och Validoo.

Christina Wergens, som tar över som VD den 1 september 2016, har en master i Business Administration från Handelshögskolan i Göteborg, samt internationella studier vid Concordia University, Kanada, Universität St Gallen, Schweiz och SUPdeCO Rouen, Frankrike.

—————————————————
GS1 Sweden ingår i en världsomspännande organisation, som utvecklar standarder för varu- och informationsflöden. Hjärtat i verksamheten är GS1-systemet, som effektiviserar företags affärsprocesser och förenklar handel globalt och lokalt. GS1:s standarder och tjänster inkluderar streckkoder och e-handelsmeddelanden samt EPC – en standard för RFID. I Sverige är ca 10.000 företag och organisationer i olika branscher kunder till GS1 Sweden, vilket ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SDH).
Validoo är GS1 Swedens helägda dotterbolag och samtidigt namnet på en rad tjänster, som tagits fram i samarbete med GS1:s kunder.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432