Holmen/Iggesund bland världens hundra mest hållbara företag

PUBLICERAD: 19 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Iggesund Paperbord är via sitt moderbolag Holmen med på den prestigefyllda listan ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag.|”Ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande

Iggesund Paperboards moderbolag Holmen Group finns med på den prestigefyllda listan  ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag. Holmen har en hedrande 21:a plats och är det enda bolaget inom skogsindustrin på hundralistan!
”The Global 100 index” har publicerat av kanadensiska analysföretaget Corporate Knights sedan år 2005. Listan baseras på en samlad bedömning av hur ett företag hanterar frågor som rör resursförvaltning, personalpolitik och ekonomisk förvaltning. Mer än 5.000 företag ingår i bedömningen och de hundra främsta finns med i ”The Global 100”.

”Vi är både stolta och glada över att vara listan som ett av de mest hållbara företagen i världen. Holmen har tagit en fokuserad strategi för hållbarhetsfrågor i många år nu. Att bli erkända och rankas högt av ledande analytiker är en bekräftelse på detta arbete”, säger Lars Strömberg, miljö- och hållbarhetschef på Holmen.

För kartongproducenten Iggesund Paperboard är det särskilt viktigt att via sin huvudägare Holmen finns med på Global 100-listan. Företagets ledande kartongkvaliteter Invercote och Incada är inriktade på kunder, som vill ha högkvalitativa förpackningslösningar och då är bra meriter inom hållbarhet och miljöhänsyn värdefulla tillgångar.

”Vi har sedan tidigare rankats högt i olika miljö- och uthållighetsindex och finns nu även med i Global 100-listan. Att upprepade gånger erkännas i dessa prestigfyllda indexlistor visar tydligt, att vi är bland de mest hållbara företagen i världen och är ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande, som präglar vårt hållbarhetsarbete”, säger Johan Granås, Sustainability Communications Manager hos Iggesund Paperboard.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup