Holländska förpackningsproffs besökte Sverige i juni

PUBLICERAD: 20 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Ecolean var ett av besöken för medlemmarna i VNV. |Cykeln regerar i Holland och besökarna tog med sig traditionen till Sverige.|Günther Dierhoff tog emot och demonstrerade smarta etiketter hos Beneli.

Helsingborg var målet för en grupp holländska förpackningsspecialister i mitten av juni. Det var medlemmar i Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) som besökte företag och gjorde studiebesök i livsmedelsbutiker. Intresset var stort och diskussionerna många.

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) kan översättas med Holländska föreningen för förpackningsproffs, en form av förpackningsgille som samlar medlemmar från alla delar av förpackningsindustrin och dess kunder. Varje år besöker medlemmarna ett europeiskt land för att få inspiration och ny kunskap och i år föll valet på Sverige. Tidningen nord emballage kontaktades med en fråga om hjälp med att hitta lämpliga företag att besöka och att ”öppna dörrarna” till dem.

Totalt var ett femtontal medlemmar med på resan. De fick möjlighet att ta del av GAIA Biomaterials utveckling och materialteknik, de gjorde ett besök hos Ecolean och fick veta mer om ståpåsar, maskinteknik och marknad och de hann med ett besök hos etikettillverkaren Beneli där temat främst var smarta och intelligenta etiketter. Det var ett frågvist gäng som var på plats och diskussionerna var många på företagen.

Holland är ett land där alla cyklar, och därför undvek man att hyra bilar för att ta sig runt till företagen, i stället blev det cykel för hela gänget som hann avverka ett par mil i stan under de två dagarna. De kom med inställningen att Helsingborg är en ”platt” stad och inte skiljde sig mycket från hur det ser ut i hemlandet, men ganska snart insåg man att cyklarnas många växlar var en nödvändighet. Den generella kommentaren var dock att infrastrukturen för att cykla i Helsingborg var över förväntan.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish