Holländska Constar Plastics lägger ner verksamheten

PUBLICERAD: 25 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Constar Plastics i Holland har gjort sig känt bland annat för sin preformtillverkning. Men nu har fabriken stängts och maskinerna säljs ut på auktion.

Holländska Constar Plastics, som gjort sig känt för sin tillverkning av PET-flaskor och -preformar, har slutat med sin produktion efter lång tid av ekonomiska problem. Företagets inkråm i form av maskiner och utrustning säljs nu på auktion.
Constar Plastics, som haft sin verksamhet i Zevenaar, öster om Arnhem och nära gränsen till Tyskland, har tidigare ingått i USA-baserade Constar International Holdings, som var något av en jätte på den nordamerikanska marknaden för formblåsta förpackningar.

Constar International Holdings beviljades amerikanskt konkursskydd i december 2013 och företagets delades sedan upp. USA-delen av Constar köptes upp av Plastipak Packaging och Constar i Storbritannien såldes till Sherburn Acquisitions, som i januari i år sålde den brittiska verksamheten vidare till Esterform Packaging.

Verksamheten i Holland såldes i maj 2014 till UTB Industry och det var den enda enhet som fortsatte att bära namnet Constar.

UTB Industry är en holländsk investeringsgrupp, som specialiserat sig på att köpa upp förslutbringande företag med avsikten att göra dem lönsamma igen. UTB satsade målmedvetet i Constar Plastics, men man lyckades inte stoppa förlusterna.

”I ett och ett halvt år ansträngde vi oss för att genererar nya affärer och kunder, men tyvärr utan framgång”, säger Dennis Draijer, chefskonsult hos UTB.

Stängningen av Constar Plastics verksamhet i Zevenaar innebar att 25 anställda miste jobben. I dagarna startade en online-auktion, administrerad av Troostwijk Auctions, där man säljer Constar Plastics formsprutnings- och formblåsningsmaskiner samt formverktyg och annan utrustning. Bland de utauktionerade maskinerna märks bland annat två Husky PET-preformsmaskiner försedda med Kortecs insprutningsteknik.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x