Holländsk storsäcksspecialist har öppnat kontor i Sverige

PUBLICERAD: 31 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

LC Packaging erbjuder ett stort urval av olika storsäckstyper. Säckarna på bilden är specialtillverkade för material som innehåller asbest. De uppfyller deponiområdenas krav för avfall som innehåller asbest och de kan slutförvaras under jord.|Johan Pagels är chef för LC Packagings nya kontor i Malmö.

Holländska storsäcksspecialisten LC Packaging har öppnat ett nytt i Malmö för att kunna serva de nordiska länderna.
LC Packaging, som förutom storsäckar även är verksamma inom kartong och agriprodukter, grundades i Nederländerna för över 90 år sedan och har idag kontor i 16 länder världen över, inklusive sina egna produktionsanläggningar i Sydafrika, Bangladesh, Belgien och Ungern.
Med kontoret i Malmö ska man öka sin lokala närvaro för att stödja sin kundbas i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Chef för det nya LC-kontoret i Malmö är Johan Pagels, som har omfattande kunskap och erfarenhet inom nordisk storsäcksindustri.

”Det nordiska kontoret är en del av LC Packagings tillväxtsstrategi – att expandera vår verksamhet på nya marknader och att följa med våra kunder till de marknader de expanderar på. Norden är en stor geografisk marknad med en tydlig efterfrågan av storsäcks-, agri- och kartonglösningar. Vi är övertygade om att LC Packagings kunskaper, kompetens och mångåriga erfarenhet kan erbjuda mervärde till de nordiska kunderna”, säger Johan Pagels.

Företaget LC Packaging grundades 1923 och har i dag vuxit till ett bolag med cirka tusen anställa och 16 kontor världen över. År 2014 omsatte man 150 miljoner euro (drygt 1,4 miljarder kronor), varav hälften kom från storsäcksområdet. Huvudkontoret ligger i Nieuwerkerk aan den IJssel i Nederländerna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx