Holländsk storsäcksspecialist har öppnat kontor i Sverige

PUBLICERAD: 31 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

LC Packaging erbjuder ett stort urval av olika storsäckstyper. Säckarna på bilden är specialtillverkade för material som innehåller asbest. De uppfyller deponiområdenas krav för avfall som innehåller asbest och de kan slutförvaras under jord.|Johan Pagels är chef för LC Packagings nya kontor i Malmö.

Holländska storsäcksspecialisten LC Packaging har öppnat ett nytt i Malmö för att kunna serva de nordiska länderna.
LC Packaging, som förutom storsäckar även är verksamma inom kartong och agriprodukter, grundades i Nederländerna för över 90 år sedan och har idag kontor i 16 länder världen över, inklusive sina egna produktionsanläggningar i Sydafrika, Bangladesh, Belgien och Ungern.
Med kontoret i Malmö ska man öka sin lokala närvaro för att stödja sin kundbas i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Chef för det nya LC-kontoret i Malmö är Johan Pagels, som har omfattande kunskap och erfarenhet inom nordisk storsäcksindustri.

”Det nordiska kontoret är en del av LC Packagings tillväxtsstrategi – att expandera vår verksamhet på nya marknader och att följa med våra kunder till de marknader de expanderar på. Norden är en stor geografisk marknad med en tydlig efterfrågan av storsäcks-, agri- och kartonglösningar. Vi är övertygade om att LC Packagings kunskaper, kompetens och mångåriga erfarenhet kan erbjuda mervärde till de nordiska kunderna”, säger Johan Pagels.

Företaget LC Packaging grundades 1923 och har i dag vuxit till ett bolag med cirka tusen anställa och 16 kontor världen över. År 2014 omsatte man 150 miljoner euro (drygt 1,4 miljarder kronor), varav hälften kom från storsäcksområdet. Huvudkontoret ligger i Nieuwerkerk aan den IJssel i Nederländerna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front