”Högt uppe på berget…” finns Mackmyras whisky..!

PUBLICERAD: 18 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Högst uppe på toppen av det 1.125 meter höga fjället byggs Mackmyras whiskylager och skybar..! (Bilden är ett montage)|Från Mackmyras whiskylager i Härjedalen får man en fantastisk utsikt över både svenska och norska fjäll.|Whiskylagret på toppen av fjället Hovärken kommer att fyllas med 30-litersfat med Mackmyra Reserve.

Svenska Mackmyra Whisky gillar utmaningar och på toppen av fjället Hovärken i Lofsdalen i Härjedalen påbörjas nu bygget av Europas högst belägna whiskylager! På en höjd av 1.125 meter över havet kommer lagret att fyllas med personliga 30-litersfat med Mackmyra Reserve whisky.
Projektet, som sker i ett samarbete mellan Mackmyra och Lofsdalens AB, kallas ”Europas högsta whiskylager Club 1125”.

Fjället Hovärken ligger naturskönt i Härjedalen och från dess topp kan man se norska fjäll, nationalparken Sånfjället och det svenska högfjället Helags. En vandringsled leder upp till den 1.125 meter höga toppen.

Genom att bli medgrundare och köpa sitt eget fat med whisky kan man bli medlem i ”Club 1125” och få vara med när det egna whiskyfatet fylls, man kan varje år ta sig till fjälltoppen och provsmaka sin whisky och man kan välja när fatet ska buteljeras.

Mackmyra skriver på sin hemsida att målet är att inviga lagret med fatinflytt och medgrundarmiddag vintern 2015/2016, men det kan också ta längre tid beroende på processens framdrift. Under tiden från fatfyllning till dess att transport till det färdiga lagret kan göras, kommer faten lagras och kunna besökas i Skogslagret i Mackmyra Whiskyby i Gävle.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x