Högsta hållbarhetsbetyg till förpackningsbolaget Ecolean

PUBLICERAD: 23 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ecolean och deras flexibla lättviktsförpackningar har för andra året i rad tilldelats hållbarhetsbetyg Platinum av värderingsorganet EcoVadis. (Bild Ecolean)|Anna Palminger är hållbarhetsdirektör på Ecolean Group. (Bild Ecolean)

För andra året i rad har Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean Group topprankats och tilldelats utmärkelsen Platinum av globala värderingsorganet EcoVadis.

Utmärkelsen innebär att Ecolean placerar sig i den exklusiva skara av en procent som fått högsta hållbarhetsbetyget av 90.000 företag från 200 industriområden och 160 länder, som bedömts och utvärderats av EcoVadis.

Anna Palminger är hållbarhetsdirektör på Ecolean Group. (Bild Ecolean)

”Vi använder de årliga hållbarhetsbetygen från EcoVadis för att få en oberoende bedömning av det arbete vi gör och för att kunna jämföra vår hållbarhetsprestanda med andra företag. Det är med stor stolthet som vi konstaterar att vi ännu en gång tillhör enprocentstoppen globalt inom hållbarhet” säger Anna Palminger, hållbarhetsdirektör, Ecolean Group.

EcoVadis-bedömningen anger inom vilka områden varje företag uppnår höga poäng samt områden där deras hållbarhetsprestanda kan förbättras. Bedömningen fungerar som ett bra verktyg för att indikera vad som kan förstärkas och förbättras.

”EcoVadis-bedömningen är ett värdefullt sätt för oss att hjälpa till att identifiera områden där vi kan stärka vår styrning och prestation ytterligare, och ger också ett incitament att ytterligare förbättra vårt arbete. Utvärderingen har varit till stor hjälp då vi nu sätter upp en serie hållbarhetsmål för 2030, som vi snart kommer att lansera”, berättar Anna Palminger.

—————————————————
EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder som Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front