Högsta hållbarhetsbetyg till förpackningsbolaget Ecolean

PUBLICERAD: 23 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ecolean och deras flexibla lättviktsförpackningar har för andra året i rad tilldelats hållbarhetsbetyg Platinum av värderingsorganet EcoVadis. (Bild Ecolean)|Anna Palminger är hållbarhetsdirektör på Ecolean Group. (Bild Ecolean)

För andra året i rad har Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean Group topprankats och tilldelats utmärkelsen Platinum av globala värderingsorganet EcoVadis.

Utmärkelsen innebär att Ecolean placerar sig i den exklusiva skara av en procent som fått högsta hållbarhetsbetyget av 90.000 företag från 200 industriområden och 160 länder, som bedömts och utvärderats av EcoVadis.

Anna Palminger är hållbarhetsdirektör på Ecolean Group. (Bild Ecolean)

”Vi använder de årliga hållbarhetsbetygen från EcoVadis för att få en oberoende bedömning av det arbete vi gör och för att kunna jämföra vår hållbarhetsprestanda med andra företag. Det är med stor stolthet som vi konstaterar att vi ännu en gång tillhör enprocentstoppen globalt inom hållbarhet” säger Anna Palminger, hållbarhetsdirektör, Ecolean Group.

EcoVadis-bedömningen anger inom vilka områden varje företag uppnår höga poäng samt områden där deras hållbarhetsprestanda kan förbättras. Bedömningen fungerar som ett bra verktyg för att indikera vad som kan förstärkas och förbättras.

”EcoVadis-bedömningen är ett värdefullt sätt för oss att hjälpa till att identifiera områden där vi kan stärka vår styrning och prestation ytterligare, och ger också ett incitament att ytterligare förbättra vårt arbete. Utvärderingen har varit till stor hjälp då vi nu sätter upp en serie hållbarhetsmål för 2030, som vi snart kommer att lansera”, berättar Anna Palminger.

—————————————————
EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder som Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006