Högskolan BrobyGrafiska söker nya utbildningar

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

“Nu söker vi nya utbildningar”

År 2002 fick BrobyGrafiska i Sunne grönt ljus för YH-ubildningen Förpackningsdesign, en treårig utbildning med målsättningen att bygga broar mellan aktörerna i förpackningsbranschen samt att lära studenterna hela flödet. 
Nu har utbildningen blivit tvåårig, eftersom yrkeshögskoleutbildningarna inte längre är treåriga, vilket gjort att man tvingats komprimera den och ta bort något. Idag är utbildningen mycket fokuserad på design, konstruktion och prototyper, medan man minskat på prepress, tryck och produktionsdelarna.

”Det här vill vi nu överbrygga genom att starta en ny utbildning, som fokuserar på produktion och ger en inblick i design. Därför söker vi nu grönt ljus för en utbildning i Grafisk Förpackningsproduktion som tillsam mans med utbildningen Förpackningsdesign skulle bilda en helhet”, säger Roland Vikberg, som är grafisk tekniker på BrobyGrafiska. 

Om Myndigheten för Yrkeshögskolan ger grönt ljus för utbildningen i januari, kan man vara igång nästa höst. 

”Vi har dessutom sökt medel för att kunna starta två ytterligare utbildningar, ´Digital Retail och varumärkesutveckling´ , det vill säga ett fokus på e-handel, samt ´Digitalt förpackningstryck och Automationstekniker´. Just nu är vi ute och informerar industrin om våra planer och vi tar gärna emot synpunkter och stöd”, berättar Roland Vikberg. 

Roland Vikberg kan nås på roland.l.vikberg@sunne.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax