Högskolan BrobyGrafiska söker nya utbildningar

PUBLICERAD: 25 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

“Nu söker vi nya utbildningar”

År 2002 fick BrobyGrafiska i Sunne grönt ljus för YH-ubildningen Förpackningsdesign, en treårig utbildning med målsättningen att bygga broar mellan aktörerna i förpackningsbranschen samt att lära studenterna hela flödet. 
Nu har utbildningen blivit tvåårig, eftersom yrkeshögskoleutbildningarna inte längre är treåriga, vilket gjort att man tvingats komprimera den och ta bort något. Idag är utbildningen mycket fokuserad på design, konstruktion och prototyper, medan man minskat på prepress, tryck och produktionsdelarna.

”Det här vill vi nu överbrygga genom att starta en ny utbildning, som fokuserar på produktion och ger en inblick i design. Därför söker vi nu grönt ljus för en utbildning i Grafisk Förpackningsproduktion som tillsam mans med utbildningen Förpackningsdesign skulle bilda en helhet”, säger Roland Vikberg, som är grafisk tekniker på BrobyGrafiska. 

Om Myndigheten för Yrkeshögskolan ger grönt ljus för utbildningen i januari, kan man vara igång nästa höst. 

”Vi har dessutom sökt medel för att kunna starta två ytterligare utbildningar, ´Digital Retail och varumärkesutveckling´ , det vill säga ett fokus på e-handel, samt ´Digitalt förpackningstryck och Automationstekniker´. Just nu är vi ute och informerar industrin om våra planer och vi tar gärna emot synpunkter och stöd”, berättar Roland Vikberg. 

Roland Vikberg kan nås på roland.l.vikberg@sunne.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x