Högintressant NBF-webinar om läget på bioplastmarknaden

PUBLICERAD: 5 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Nordisk Bioplastförening (NBF) arrangerar ett kostnadfsfritt webinar om dagsläget på bioplastmarknaden och nya bioplastprodukter. Webinaret äger rum den 18 november 2021.|Michael Thielen, chefreaktör för Bioplastics Magazine, är huvudtalare på webinaret. (Bild Bioplastics Magazine)

Hur ser läget ut på den högintressanta marknaden för bioplaster och vilka nya produkter finns det? De frågorna tänker webinaret ”Bioplastic Market Update and New Products” ge svar på.

Webinaret, som äger rum den 18 november, kl 14.00 – 15.30, är kostnadsfritt och arrangeras av Nordisk Bioplastförening (NBF).

Michael Thielen, chefreaktör för Bioplastics Magazine, är huvudtalare på webinaret. (Bild Bioplastics Magazine)

Huvudtalare på webinaret blir Michael Thielen, som är utgivare och chefredaktör för tidningen Bioplastics Magazine. Han kommer att informera om dagsläget på bioplastmarknaden och presentera några helt nya produkter, tillverkade i bioplast.

Tre andra intressanta och kunniga talare kommer också att medverka i webinaret:

Patrick Zimmermann, marknads- och försäljningschef samt styrelseledamot i tyska bioplastproducenten FKuR, kommer att tala om det högaktuella begreppet ”cirkulär ekonomi” och hur biopolymerer uppfyller kraven på cirkularitet.

Från svenska Holmen Iggesund kommer Hein van den Reek, som är chef för bolagets affärsområde för formbara produkter, och han ska informera om innovationen ”Conic”, som är ett fiberbaserat refillkoncept inom kosmetika, som påminner om såväl plast som glas.

Alberto Castellanza, internationell försäljningschef i italienska Novamont SpA, kommer att berätta om bolagets framgångsrika produkter inom varumärket Mater-Bi, med betoning på nya utvecklingar inom flexibla förpackningar.

Webinaret är alltså gratis, men registrering behövs. Mer info och registrering finns HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x