Högintressant NBF-webinar om läget på bioplastmarknaden

PUBLICERAD: 5 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Nordisk Bioplastförening (NBF) arrangerar ett kostnadfsfritt webinar om dagsläget på bioplastmarknaden och nya bioplastprodukter. Webinaret äger rum den 18 november 2021.|Michael Thielen, chefreaktör för Bioplastics Magazine, är huvudtalare på webinaret. (Bild Bioplastics Magazine)

Hur ser läget ut på den högintressanta marknaden för bioplaster och vilka nya produkter finns det? De frågorna tänker webinaret ”Bioplastic Market Update and New Products” ge svar på.

Webinaret, som äger rum den 18 november, kl 14.00 – 15.30, är kostnadsfritt och arrangeras av Nordisk Bioplastförening (NBF).

Michael Thielen, chefreaktör för Bioplastics Magazine, är huvudtalare på webinaret. (Bild Bioplastics Magazine)

Huvudtalare på webinaret blir Michael Thielen, som är utgivare och chefredaktör för tidningen Bioplastics Magazine. Han kommer att informera om dagsläget på bioplastmarknaden och presentera några helt nya produkter, tillverkade i bioplast.

Tre andra intressanta och kunniga talare kommer också att medverka i webinaret:

Patrick Zimmermann, marknads- och försäljningschef samt styrelseledamot i tyska bioplastproducenten FKuR, kommer att tala om det högaktuella begreppet ”cirkulär ekonomi” och hur biopolymerer uppfyller kraven på cirkularitet.

Från svenska Holmen Iggesund kommer Hein van den Reek, som är chef för bolagets affärsområde för formbara produkter, och han ska informera om innovationen ”Conic”, som är ett fiberbaserat refillkoncept inom kosmetika, som påminner om såväl plast som glas.

Alberto Castellanza, internationell försäljningschef i italienska Novamont SpA, kommer att berätta om bolagets framgångsrika produkter inom varumärket Mater-Bi, med betoning på nya utvecklingar inom flexibla förpackningar.

Webinaret är alltså gratis, men registrering behövs. Mer info och registrering finns HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax