Hjärtat hjälper ICA till en ökad kvartalsomsättning

PUBLICERAD: 15 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Apoteket Hjärtat har haft ett bra kvartal|vilket starkt bidrar till ICA Gruppens ökade omsättning för 2017 års andra kvartal.

Ett bra kvartal för Apoteket Hjärtat är en starkt bidragande orsak till att ICA Gruppen kan redovisa en omsättningsökning med cirka fyra procent.
ICA Gruppens nettoomsättning för årets andra kvartal uppgick till 27,198 miljarder kronor, vilket är en ökning med 3,7 procent jämfört med samma period i fjol.

”Vi har i det andra kvartalet ett stabilt underliggande resultat där framförallt Apotek Hjärtat gör ett bra kvartal”, skriver ICA Gruppens VD Per Strömberg i sina kommentarer till kvartalsresultatet.

ICA:s rörelseresultatet exklusive engångsposter för andra kvartalet blev 1,094 miljarder kronor, vilket var något lägre än Q2 2016. Enligt kvartalsrapporten påverkades rörelseresultatet negativt med -53 miljoner kronor av försäljningen av ICA Fastigheter i Norge samt kostnader inför integration av förvärvet av IKI i Litauen.

I sina kommentarer konstaterar Per Strömberg att gruppens verksamheter påverkats av avyttringar samt pågående aktiviteter och satsningar.

”Högre kostnader har inneburit en något lägre rörelsemarginal än föregående år, men med en hög aktivitetsnivå är det samtidigt naturligt att det blir variationer mellan kvartalen, som påverkar resultatet. Långsiktigt ligger vi i takt med våra målsättningar”, säger Per Strömberg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432