Herrljunga Musteri, som drivs och ägs av Herrljunga Cider AB, startade åter upp musteriverksamheten hösten 2017 för att musta äpplen. Nu utvecklas musteriet och en helt ny presslinje för citrus har installerats för att i februari/mars kunna pressa juice. Apelsiner, citroner, äpplen, päron, rödbeta, kål, spenat, chili och ingefära kommer bland annat att pressas och blandas.
”Från att ha varit ett bryggeri, som främst tappat cider, glögg och saft sedan 1911, kommer vi nu också att jobba med färsk frukt och grönsaker. Det är en helt ny värld för oss, som har krävt stora investeringar”, förklarar VD Johan Branmark i ett pressmeddelande.
Juicen kommer att pressas på beställning två dagar i veckan, för att sedan levereras direkt från företagets juicebil till lokala butiker och caféer i Västsverige.
”Miljö är alltid en viktig aspekt och juicen kommer att pressas hantverksmässigt i toppmoderna lokaler anpassade efter verksamheten. Alla restprodukter kommer att skickas för att bli biogas i Vårgårda. Och vår juiceflaska kommer vara en av de första på marknaden, som går att panta”, fortsätter Johan Branmark.
Den kallpressade juicen kommer finnas i två olika förpackningsstorlekar, 750 ml samt 250 ml. Blandningarna på juicen kommer att variera efter säsong och efterfrågan, med minst tre smaker i standardsortimentet.