Herrljunga Musteri lanserar juice i pantbelagd flaska

PUBLICERAD: 14 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Herrljungas juiceflaska blir en av de första på marknaden

Herrljunga Musteri, som drivs och ägs av Herrljunga Cider AB, startade åter upp musteriverksamheten hösten 2017 för att musta äpplen. Nu utvecklas musteriet och en helt ny presslinje för citrus har installerats för att i februari/mars kunna pressa juice. Apelsiner, citroner, äpplen, päron, rödbeta, kål, spenat, chili och ingefära kommer bland annat att pressas och blandas. 

”Från att ha varit ett bryggeri, som främst tappat cider, glögg och saft sedan 1911, kommer vi nu också att jobba med färsk frukt och grönsaker. Det är en helt ny värld för oss, som har krävt stora investeringar”, förklarar VD Johan Branmark i ett pressmeddelande. 

Juicen kommer att pressas på beställning två dagar i veckan, för att sedan levereras direkt från företagets juicebil till lokala butiker och caféer i Västsverige. 

”Miljö är alltid en viktig aspekt och juicen kommer att pressas hantverksmässigt i toppmoderna lokaler anpassade efter verksamheten. Alla restprodukter kommer att skickas för att bli biogas i Vårgårda. Och vår juiceflaska kommer vara en av de första på marknaden, som går att panta”, fortsätter Johan Branmark. 

Den kallpressade juicen kommer finnas i två olika förpackningsstorlekar, 750 ml samt 250 ml. Blandningarna på juicen kommer att variera efter säsong och efterfrågan, med minst tre smaker i standardsortimentet. 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x