Herenco-koncernen har utsett ny VD och två andra toppchefer

PUBLICERAD: 8 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Anders Davidsson (till höger) och Martin Odqvist är ny VD/koncernchef respektive CFO i Herenco-koncernen. (Bild Herenco)|Lovisa Hamrin är styrelseordförande och ägare i Herenco. (Bild Herenco/Anna Wennberg)|Maria Edqvist Schultz är ny Head of Sustainability i Herenco (Bild Herenco)

Jönköpingsbaserade och familjeägda koncernen Herenco, som bland annat äger förpackningsbolaget Emballator, har utsett ny VD och koncernchef samt två andra toppchefer.

Som ny VD och koncernchef från 1 mars 2022 har Herenco rekryterat Anders Davidsson. Han kommer närmast från en roll som koncernchef för Fristads Kansas Group, ett av Europas ledande företag inom arbets- och profilkläder. Innan det var Anders Davidsson VD och koncernchef för den börsnoterade kuvert- och förpackningskoncernen Bong.

Herenco skriver i ett pressmeddelande att rekryteringen av Anders Davidsson görs för att möjliggöra en fortsatt snabb expansion av koncernen.

”Anders Davidsson är en rutinerad och resultatorienterad VD med lång erfarenhet av att verka i stora, komplexa organisationer. Dessutom är han en mycket uppskattad ledare och har värderingar och ett personligt sätt som passar fint in i Herenco-kulturen. Jag är övertygad om att Anders kommer att vara en viktig nyckel för att vi ska lyckas med våra ambitioner att bli en betydligt större koncern”, säger Lovisa Hamrin, styrelseordförande och ägare Herenco.

Maria Edqvist Schultz är ny Head of Sustainability i Herenco (Bild Herenco)

Bolagsstyrelsen har också utsett en ny finanschef för Herenco Holding. Han heter Martin Odqvist och ansluter till koncernen den 1 april. Martin Odqvist kommer närmast från PwC  (PricewaterhouseCoopers) där han i egenskap av partner arbetat som revisor och rådgivare under många år. Hans CFO-befattning i Herenco Holding är en nyinrättad tjänst.

”Martin Odqvist  har skaffat erfarenheter från flera olika företag och branscher som kommer vara värdefulla under Herencos tillväxtresa”, skriver Herenco i sitt pressmeddelande.

Ny inom Herenco-ledningen är även Maria Edqvist Schultz, som anställts som koncernens hållbarhetschef. Maria Edqvist Schultz har lång erfarenhet av att jobba med miljö, hållbarhet och kvalitet i olika företag och kommer närmast från uppdraget som konsult på Volvo Cars Corporation.

Lovisa Hamrin är styrelseordförande och ägare i Herenco. (Bild Herenco/Anna Wennberg)

”Jag är oerhört stolt och glad över att Herenco lyckats rekrytera så kvalificerade och drivna personer. Det visar att vår bolagskultur, som är baserad på synligt och engagerat ägarskap, gör det möjligt att attrahera bra kompetens. Rekryteringarna skapar förutsättningar att bygga ett ännu starkare lag tillsammans med det fina gäng vi redan är idag”, säger Lovisa Hamrin.

Avgående VD:n i moderbolaget Herenco Holding AB Carl-Johan Simonsson kommer även fortsättningsvis att vara kvar inom Herenco i en roll med fokus på ägarrelaterade frågor, förvärv och finansiering. Han kommer att fortsätta att driva flera pågående projekt och dessutom arbeta nära Anders Davidsson och Martin Odqvist för att säkerställa att de får en bra introduktion i Herenco.

Thomas Bergdahl, som är VD för dotterbolaget Herenco AB, har meddelat att han under första halvåret 2022 avser att lämna koncernen för att gå över till en egen förvärvad verksamhet.

”Thomas har under sin tid i koncernen gjort ett utmärkt jobb med att omstöpa och förbättra vår förpackningsverksamhet. En bra grund är nu lagd för fortsatt expansion. Jag är mycket tacksam för Thomas insatser samtidigt som jag respekterar hans beslut att ta steget och bli egen företagare. Från Herencos sida önskar vi lycka till med det nya projektet”, säger Lovisa Hamrin.

————————————————
Herenco är ett familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 156 år. Företagen Emballator, Herenco Invest, Acticon, Leif Arvidsson, Miljöhallen Golv, Hagab och Nimex är helägda bolag som ingår i koncernen. Koncernen omsätter 3,5 miljarder kronor och har cirka 1.100 anställda.
Herenco är även delägare i portföljbolagen Nolato (publ), Balco (publ), Lyko (publ), Hövding (publ), Profoto (publ), Lifvs samt huvudägare i JKS Golv och Nättraby Kakelservice.
Herencos börsportfölj, är i dagsläget är värd cirka fyra miljarder kronor.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620