Henrik Julin utsedd till ny VD för Orkla Foods Sverige

PUBLICERAD: 2 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Julin blir ny VD för Orkla Foods Sverige från den 1 maj 2016.

Henrik Julin tillträder den 1 maj 2016 som VD för Orkla Foods Sverige. Han efterträder Patrik Andersson, som blivit VD och koncernchef för värdehanteringsbolaget Loomis AB.
Henrik Julin, som har ett långt förflutet inom Orkla, kommer närmast från rollen som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige, där han varit sedan juni 2014.

”Jag ser mycket fram emot att ta över som VD för Orkla Foods Sverige, samtidigt som det varit ett svårt beslut att lämna min nuvarande roll. Det har varit en intensiv period i Orkla Confectionery & Snacks och det är en starkare organisation, som nu kommer fortsätta att utveckla svenska folkets favoriter inom kex och snacks. Orkla Foods Sverige är ett konkurrenskraftigt bolag med en stark varumärkesportfölj, som jag känner väl. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kunder och kompetenta medarbetare utveckla företaget vidare framåt”, säger Henrik Julin.

Henrik Julin inledde sin karriär på Orkla som säljare 1993 i dåvarande Ekströms-Önos. Han har därefter haft flera olika roller inom Procordia/Orkla Foods Sverige, senast som försäljningsdirektör. Henrik Julin hade även en central roll i arbetet med att fusionera Abba Seafood, Frödinge och Procordia. Under hans ledning som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige har bolaget haft en positiv utveckling både i omsättning- och resultatutveckling.

”Jag är mycket glad över att Henrik Julin har tackat ja till att bli ny VD för Orkla Foods Sverige. Henrik känner företaget och livsmedelsindustrin väl och har en gedigen kompetens inom branschen. Han har alla förutsättningar för att på ett stabilt sätt fortsätta utveckla företaget i en positiv riktning framåt”, kommenterar Atle V Johansen, VD Orkla Foods.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x