"Hemlig" kod framträder när bägaren fylls med varm dryck!

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Den ”hemliga” QR-koden syns inte

Finska Huhtamäki har lanserat ”Monaco Cup”, som är en engångs pappersbägare försedd med en ”hemlig” tvådimensionell QR-kod, som framträder först när bägaren fylls med varm dryck!
Bägaren finns nu på utvalda Shell bensinstationer i Finland samt i ett antal restauranger och caféer.

Huhtamäki skriver att engångs dryckesbägare i papper är perfekta som marknadsförare och i reklamkampanjer där man använder digitala och smarta verktyg.

Den dynamiska QR-koden i Monaco-bägaren är integrerad i ett lager med termokromatisk, värmekänslig, tryckfärg och kan inte ses – eller användas – förrän konsumenten har gjort sitt köp och bägaren fylls med varm dryck, typ, kaffe, te, drickchoklad, etc.

När QR-koden kommit fram, kan den scannas med en smart telefon och konsumenten kan då deltaga i  en tävling, där man kan vinna allt från en gratis kaffe till en resa för fyra personer till Monte Carlo och årets Monaco Formel 1 Grand Prix den 28 maj.

Den inbyggda smarta QR-koden i Huhtamäkis Monaco-bägare är programmerad så, att uppkopplingen till tävlingen endast kan göras en gång per kod! Vill man deltaga i tävlingen flera gånger, måste man alltså göra ett nytt köp!
Och om samma kod scannas mer än en gång, så fungerar visserligen koden, men konsumenten kopplas då till en annan digital plattform med Huhtamäki-information, etc.

Monaco-bägarens design och den Formel-1-anknutna reklamkampanjen har utvecklats av finska innovationsbyrån Mediakolmio. Dryckesbägarna kom ut på finska Shell-stationer och andra platser strax innan nyårsskiftet 2016-2017 och kampanjen kommer att pågå under cirka tre månader.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x