Helautomatisk vinkelsvets som producerar från två håll

PUBLICERAD: 15 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den helautomatiska vinkelsvetsen Pratika 56MPE Reverse kan producera flexibla förpackningar från två håll.

Göteborgsbaserade förpackningsföretaget Ompack-Möllerström lanserar på den nordiska marknaden den helautomatiska och reversibla vinkelsvetsen Pratika 56MPE Reverse, som kan producera svetsade flexibla förpackningar från såväl vänster till höger som tvärtom.

Ompack-Möllerström skriver i ett pressmeddelande att Pratika 56MPE Reverse är en L-sealer, som drivs helt av servomotorer och som kan utrustas med fingeravtrycksidentifiering  som säkerhet mot otillbörligt användande. Maskinen kan också fjärrstyras för uppdatering av mjukvara eller felsökning med åtgärd direkt från tillverkarens servicetekniker.

Modellen Reverse är en nyhet med möjlighet att placeras i produktion från båda håll, dvs. från höger till vänster eller vise versa. Detta är möjligt tack vare maskinens symmetriska uppbyggnad, dess öppningsbara transparenta plexiluckor samt den svängbara displayen.

Pratika 56MPE Reverse tillverkas av italienska Minipack-Torre Spa och har elektronik från Schneider Electric.

Ompack-Möllerström kommer att presentera den nya maskinen i samband med Scanpack i Göteborg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium