Hektiska helger på Fors Bruk under årliga underhållsstoppet

PUBLICERAD: 20 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Underhållstoppet är intensivt

På lille julafton, 23 december, är det dags för det årliga underhållstoppet på Stora Ensos kartongbruk Fors Bruk. Under det drygt veckolånga stoppet är över tvåtusen åtgärder inplanerade. Underhållsstoppet omfattar inspektioner, rengöring, service, reparationer och inkoppling av ny utrustning på bruket. Detta är det mest omfattande underhållsstoppet under hela året och drygt 300 entreprenörer kommer att dagligen komplettera den ordinarie personalstyrkan på 530 personer.

I fjol hade man det årliga underhållsstoppet på Fors Bruk i mitten av november, men i år ligger alltså stoppet under jul- och nyårshelgerna.

Under stoppet kommer det att utföras arbeten på brukets båda kartongmaskiner, bl. a sker installation av ny ventilation, utbyte av valsar och flera andra processförbättringar. Det kommer även att ske förbättringar av brukets produktionssystem. Äldre servrar byts ut till nya och modernare, vilket leder till fördubblad datorkapacitet.

”Underhållstoppet är intensivt, men samtidigt väldigt roligt”, säger Torbjörn Karlsson, underhållschef på Fors Bruk.

Säkerhet har alltid högsta prioritet på bruket och under stoppet genomförs exempelvis dagliga samordningsmöten och säkerhetsronderingar på bruket. Lokala säkerhetsutbildningar för entreprenörer har genomförts innan stoppet. Slumpvisa drog- och alkoholtester för medarbetare och entreprenörer utförs året runt på bruket och kommer givetvis att utföras även under underhållsstoppet. 

”Det absolut viktigaste är att det blir ett säkert stopp”, säger Torbjörn Karlsson.

Planering är A och O inför underhållsstoppet. För att alla arbeten ska hinnas med, så kommer den ordinarie personalstyrkan på 530 personer att få förstärkning av cirka 300 entreprenörer varje dag. 

”Det är många personer på plats och mycket arbeten som ska utföras. I år har vi förstärkt vår planering ytterligare, så nu är vi väl förberedda och ser fram emot årets underhållsstopp”, säger Torbjörn Karlsson.

FAKTA – UNDERHÅLLSSTOPPET FORS BRUK:
Pågår: 23 december 2016 till 2 januari 2017 
Antal entreprenörer: Cirka 300 varje dag 
Antal arbeten som utförs: Drygt 2.000 åtgärder är inplanerade att utföras

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x