Heidelberg omorganiserar: ny VD och ny digitalchef

PUBLICERAD: 2 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Rainer Hundsdörfer blir ny VD för Heidelberg.|Ulrich Hermann ska leda Heidelbergs utveckling inom digital teknik.

Tyska tryckpressjätten Heidelberger Druckmaschinen AG omorganiserar  sin ledningsgrupp genom att utse en ny VD och en ny chef för bolagets digitaldivision.
Ny VD efter Gerold Linzbach, som tidigare aviserat sin avgång, blir 59-årige Rainer Hundsdörfer och ny chef för den pågående digitala produktutvecklingen blir 49-årige Ulrich Hermann. Båda utnämningarna träder i kraft den 14 november i år.

Den nye VD:n Rainer Hundsdörfer har lång erfarenhet av industriella teknikföretag och kommer närmast från en post som ordförande i fläkt- och motobolaget ebm-papst. Han har tidigare arbetat i bland annat Schaeffler, Weinig AG och Trumpf.

”Vi är glada över att ha fått en ledarpersonlighet med internationell erfarenhet som ny VD. Rainer Hundsdörfer är den rätte att driva omorienteringen i Heidelberg mot en framgångsrik digital framtid”, säger Heidelbergs styrelseordförande Siegfried Jaschinski.

Den nye chefen för Heidelbergs digital produktutveckling, Ulrich Hermann, har också hämtas utanför Heidelberg-sfären. Han kommer närmast från en post som VD för Wolters Kluwer Tyskland och regionchef för Wolters Kluwer Centraleuropa. Han har också arbetat i bolagen Süddeutscher Verlag Hüthig Fachinformation och Bertelsmann AG.

Heidelberg skriver i ett pressmeddelande att Ulrich Hermann är en erkänd expert på digitalisering och att han är väl kvalificerad att leda bolagets pågående digitala omvandling.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning