Hébert Group först med PulPacs produktionsplattform

PUBLICERAD: 28 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

|PulPacs produktionsplattform placeras nu ut på marknaden.

Hébert Group blir licenstagare och sätter upp produktion med PulPacs Dry Molded Fiber-teknologi. Produktionsplattformen ”PulPac Modula”, utvecklad av PulPac och dess partners, kommer att installeras i sommar i deras anläggningar i Orgelet, i östra Frankrike.

Hébert Group har en historia av ständigt fokus på innovation och blick mot framtiden, med hållbarhet som en nyckelfaktor. Med expertis inom tunnväggiga förpackningar och in-mould-märkning stödjer företaget några av de största varumärkena inom den globala livsmedelsindustrin.

Så här kommenterar Julien Hébert, Technical & Sales Director, Hébert Group, satsningen:

”Vi tror att förpackningsindustrin går in i en ny era som drivs av snabbt utvecklande regelsystem och kundernas förväntningar. På Hebert Group är vi stolta över att vara i framkant av det marknadsskiftet och vårt samarbete med PulPac kommer att tillåta oss att utveckla och tillverka verkligt konkurrenskraftiga fiberbaserade lösningar. PulPacs banbrytande teknologi handlar inte bara om att stärka vårt erbjudande och våra kunders varumärken, utan också om att leda vägen i vår bransch.”

PulPacs produktionsplattform placeras nu ut på marknaden.

Dry Moulded Fiber, uppfunnen och ägd av PulPac, är en fiberbildande teknik som kan ersätta engångsplast med hållbara fiberbaserade alternativ till låg kostnad. För att påskynda skiftet har PulPac tillsammans med partners utvecklat den standardiserade maskinplattformen PulPac Modula. Företaget har som målsättning att ersätta engångsplaster i stor skala, och detta är den första i en rad av maskiner för torrformning som rullas ut till licenstagare.

”Vi är verkligen imponerade av Hébert Groups innovativa tankesätt och förmåga att anpassa sig till ny teknologi, vilket har skapat mycket solida partnerskap med några av de största namnen i den globala livsmedelsindustrin. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap där vi kan dela med oss ​​av kunskap och expertis för att utnyttja den fulla potentialen hos torrformning inom Hébert Groups verksamhet och kundnätverk”, säger Sanna Fager, CCO på PulPac.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x