Harald Schulz avgår efter lång karriär i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 23 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Harald Schulz, mångårig VD och koncernchef i AR Packaging, har lämnat sin post hos nye huvudägaren Graphic Packaging och ska nu fortsätta sin yrkeskarriär i egen regi. (Bild AR Packaging/Graphic Packaging)

Harald Schulz – som under många år var verkställande direktör och koncernchef i svenska AR Packaging – meddelar att han har lämnat sin post.

Harald Schulz arbetade som chef i svenska AR Packaging i mer än 20 år. 2012 – när koncernen ÅR Packaging Group bildats genom sammanslagning av bland annat Å&R Carton och Flextrus – blev Harald Schultz VD och koncernchef efter Per Lundeen.

Koncernnamnet ändrades sedermera till det mer internationellt gångbara AR Packaging och Harald Schulz var uppskattad chef i koncernen fram till i fjol, då AR Packaging förvärvades av Graphic Packaging International (Läs HÄR) och Harald Schultz utsågs till Senior Vice President (SVP) och Chief Transformation Officer (CTO) hos den nye huvudägaren.

I ett inlägg på LinkedIn framför nu Graphic Packaging ett tack till Harald Schulz och skriver bland annat:
”Vårt uppriktigaste tack och de varmaste lyckönskningar går till Harald Schulz, som har avslutat sin tjänst som SVP och Chief Transformation Officer på Graphic Packaging. Som VD och koncernchef för AR Packaging var Harald företagets ledstjärna under många år och styrde verksamheten till lönsam tillväxt och sedan, efter förvärvet av AR Packaging av Graphic Packaging 2021, säkerställde han den sömlösa integrationen av de två verksamheterna i det som nu är den största falskartongtillverkaren i världen!”

Själv uppger Harald Schulz att han har ett nytt arbete som VD och grundare av företaget Hasico, som ska tillhandahålla konsulttjänster. Och i den egenskapen kommer han ändå att finnas kvar i Graphic Packaging-sfären!

”Vi är glada att kunna rapportera att vi inte förlorar Haralds stora kunskap och erfarenhet, eftersom han kommer att vara kvar i företaget som konsult”, skriver Graphic Packaging på LinkedIn.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x