Här kan man tala om en onödig förpackning...

PUBLICERAD: 13 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Hur tänkte man här: Hela mandariner befrias från sina skyddande skal och packas i plastbehållare…

Amerikanska dagligvarukedjan Whole Foods Market har lyckats åstadkomma den verkligt onödiga förpackningen: I stället för att placera färska mandariner i fruktdisken – perfekt förpackade i sitt eget naturliga skal – så tog man bort skalet på mandarinerna och packade dem sedan i lockförsedda plastbägare..!

Tanken bakom den minst sagt ogenomtänkta förpackningsidén var förstås att man vill att kunderna skulle spara in de cirka 30 sekunder det tar att skala en mandarin… Men kunderna reagerade inte som Whole Foods Market hade tänkt. Istället lade kunderna ut bilder på de skalade och förpackade mandarinerna på Twitter och andra sociala nätverk och ondgjorde sig över den flagranta ”överförpackningen”. Resultatet blev en flodvåg att virala kommentarer och där den absoluta majoriteten kritiserade Whole Foods Market och undrade hur man hade tänkt, eller snarare om man över huvud taget hade tänkt…

Kort tid efter den olycksaliga lanseringen av mandarinförpackningen, togs alla förpackningar bort från hyllorna och ansvariga för Whole Foods Markets butiker i norra Kalifornien, där förpackningarna fanns, erkände på Twitter att det hela var ett misstag från kedjans sida och att förpackningarna omedelbart dragits in.

Tilläggas kan att mandarinerna i fråga var av sorten Sumos, som är känd för att vara speciellt enkel att skala för hand…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x