Här kan man tala om en onödig förpackning...

PUBLICERAD: 13 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Hur tänkte man här: Hela mandariner befrias från sina skyddande skal och packas i plastbehållare…

Amerikanska dagligvarukedjan Whole Foods Market har lyckats åstadkomma den verkligt onödiga förpackningen: I stället för att placera färska mandariner i fruktdisken – perfekt förpackade i sitt eget naturliga skal – så tog man bort skalet på mandarinerna och packade dem sedan i lockförsedda plastbägare..!

Tanken bakom den minst sagt ogenomtänkta förpackningsidén var förstås att man vill att kunderna skulle spara in de cirka 30 sekunder det tar att skala en mandarin… Men kunderna reagerade inte som Whole Foods Market hade tänkt. Istället lade kunderna ut bilder på de skalade och förpackade mandarinerna på Twitter och andra sociala nätverk och ondgjorde sig över den flagranta ”överförpackningen”. Resultatet blev en flodvåg att virala kommentarer och där den absoluta majoriteten kritiserade Whole Foods Market och undrade hur man hade tänkt, eller snarare om man över huvud taget hade tänkt…

Kort tid efter den olycksaliga lanseringen av mandarinförpackningen, togs alla förpackningar bort från hyllorna och ansvariga för Whole Foods Markets butiker i norra Kalifornien, där förpackningarna fanns, erkände på Twitter att det hela var ett misstag från kedjans sida och att förpackningarna omedelbart dragits in.

Tilläggas kan att mandarinerna i fråga var av sorten Sumos, som är känd för att vara speciellt enkel att skala för hand…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx