Här kan du se BillerudKorsnäs hållbarhetsredovisning 2018

PUBLICERAD: 16 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Framsidan på BillerudKorsnäs års- och hållbarhetsredovisning 2018, som nu presenterats.

BillerudKorsnäs har nu presenterat sin års- och hållbarhetsredovisning för verksamhetsåret 2018. Redovisningen finns tillgänglig i pdf-format och du kan läsa den via vår länk nedan.

I rapporten redovisar BillerudKorsnäs bland annat viktiga händelser i koncernens verksamhet under 2018 och vilka mål och strategier som ligger till grund för den framtida verksamheten. Bolaget redogör också för vilka globala megatrender, som driver långsiktig efterfrågan på hållbara förpackningsmaterial och –lösningar, och nämner då specifikt trender som urbanisering, digitalisering, globalisering och hållbarhet.

I redovisningen skriver också Petra Einarsson, VD och koncernchef i BillerudKorsnäs, om hur hon ser på koncernens utveckling, sedan hon tillträdde år 2008, och hur hon ser på framtiden för bolaget.

”2018 var året då BillerudKorsnäs lade grunden för framtiden med fokus på säkerhet, stabilitet och organisation. Det var samtidigt slutfasen av den mångåriga investeringsperiod, som pågått sedan 2012. Nu accelererar vi innovationstakten, i en tid då förpackningar inte ska vara en del av klimatproblemet – utan en del av lösningen”, skriver Petra Einarsson bland annat.

Läs/Ladda hem BillerudKorsnäs års- och hållbarhetsredovisning 2018 HÄR.

En digital kortversion av redovisningen som även är anpassad för mobil och surfplatta finns HÄR

.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex