Här är en öl som lyser upp i vintermörkret...

PUBLICERAD: 13 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

När den integrerade elektroniken aktiveras syns effekten främst i dödskalleetikettens ”ögon”|som lyses upp inifrån.|Den lysande ölflaskan kommer endast att finnas vid speciella Oculto-evenemang.

Globala dryckesproducenten Anheuser-Busch har lanserat en ölflaska som lyser! Det är flaskan till det tequilasmaksatta ölet Oculto, som försetts med en smart etikett med inbyggd elektronik samt ett pappersbatteri och små LED-lampor. När användaren håller i flaskan, aktiveras en strömbrytare och flaskan lyses upp inifrån..!

Den lilla integrerade strömbrytaren på flaskan finns där en användare normalt placerar sin tumme, när han eller hon greppar en flaska. Trycket från tummen aktiverar strömbrytaren och LED-lamporna börjar lysa. Själva ljusfenomenet varar i fyra-fem sekunder och effekten syns speciellt genom att ”ögonen” börjar lysa i den dödskalleformade etikett, som är Oculto-ölens kännetecken!

Den lysande flaskan har bara producerats i ett begränsat antal och kommer endast att finns tillgänglig vid speciella events i USA. Premiären skedde vid ett stort Oculto-evenemang i Miami för en tid sedan.

Den lysande flaskan har skapats i samarbete med företaget Inland Packaging, som står för den sofistikerade elektroniken bakom konceptet.

”Det här visar hur förpackningen kan användas för att skapa fulländade sensoriska upplevelser för konsumenterna”, säger Tricia Sime, som är förpackningsutvecklare hos Inland Packaging.

Oculto är ett öl, smaksatt med tequila, som Anheuser-Busch lanserade i USA tidigare i år. Ölet serveras på exklusiva barer , restauranger och klubbar i USA, men finns även i vissa livsmedels- och spritbutiker. Den dödskalleliknande etiketten är ölets och flaskans kännetecken. I normalutförandet är flaskan försedd med en termokromatisk etikett, som visar när ölet har rätt dricktemperatur genom att ett par stjärnformade ”ögon” träder fram i dödskallens ögonhålor…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium