Här är den nya ledningsgruppen på Fors bruk

PUBLICERAD: 10 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ledningsgruppen på Stora Ensos bruk i Fors. Bakre raden fr v Mattias Eriksson

I takt med att verksamheten  utvecklas har platschefen Cecilia Carter på Stora Enso Fors Bruk organiserat om brukets ledningsgrupp för att förbättra effektivititen och kommunikationen på bruket.
Ledningsgruppen har utökats från 8 till 12 personer. Den decentraliserade organisationen ger fördelar som exempelvis kortare kommunikations- och beslutsvägar.

”Den nya organisationen möjliggör snabbare, smidigare och effektivare kommunikationsvägar både ut till medarbetarna och tillbaka till oss i ledningsgruppen. Jag vill att medarbetarna ska känna att det är nära till bruksledningen. Det är en viktigt med en tillgänglig ledning, för att öka delaktigheten och engagemanget på bruket”, förklarar Cecilia Carter.

En av befattningarna som är ny i ledningsgruppen är säkerhetschefen.
”Inget är viktigare än säkerheten på bruket. Jag ville tydliggöra detta och därför är säkerhetschefen numera en del i brukets ledningsgrupp”, säger Cecilia Carter.

Cecilia Carter har varit brukschef i drygt tre år och har arbetat på bruket sedan 2003. Hon har samlat på sig värdefull erfarenhet genom åren, som låg till grund, när hon formerade den nya ledningsgruppen.

”Ska vi fortsätta vara världsledande, så gäller det att vi både har en så bra organisation och bemanning som möjligt. Det är oerhört viktigt vad för slags ledare vi har på bruket. Jag har nu en bra mix, bredd och dynamik i ledningsgruppen av personer med olika bakgrund. Några har lång erfarenhet från brukets verksamhet och några har nyligen rekryterats och kommer från andra branscher”, berättar Cecilia Carter.

Det här är befattningshavarna i Stora Enso Fors Bruks nya ledningsgrupp:
Cecilia Carter, platschef
Mattias Eriksson, produktionschef Fiber & Media
Anna-Lena Fridolfsson, team-assistent
Catarina Gustafsson, säkerhetschef
Klas Jonsson, miljöchef
Torbjörn Karlsson, underhållschef
Jari Lassila, personalchef
Olle Rudström, produktionschef Kartongmaskin 2 och Efterbearbetningen
Ronny Sjöberg, anläggnings- och investeringschef
Gunnar Sjöblom, ekonomichef
Linda Stinessen, kvalitetschef
Mattias Tunholm, produktionschef Kartongmaskin 3 och Lab

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish