Hänt på drupa: StrongPoint Labels köper nya HP Indigo 8000!

PUBLICERAD: 31 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Glada miner i HP:s hall på drupa: från vänster: Leif Persson

Det var glada miner i HP:s hall på drupa i Düsseldorf  (jo, man har en hel hall..!) den första dagen. Speciellt uppåt var det i avdelningen för Labels & Packaging, där den nya HP Indigo 8000, en etikettmaskin som klarar 80 meter i minuten, försågs med en skylt, som tillkännagav att den sålts till svenska StrongPoint Labels.

Maskinen visades för första gången i samband med Dscoop i Israel runt påsk i år, så det har varit en snabb affär.
Packnews och tidningen nord emballage var på plats, när affären offentliggjordes och fick ett par ord med StongPoint Labels VD, Leif Persson.

”Det är en mycket snabb affär vi gjort, men vi såg omedelbart potentialen i den här maskinen och har alltid gillat att ligga först i utvecklingen. För tretton år sedan var vi först med att köpa en HP Indigo 4000 och då var det många, som skakade på huvudet, men det var en bra investering. Nu är vi först igen och med den här pressen får vi en kraftigt utökad kapacitet på digitaltryck av etiketter och vi är övertygade om att vi kommer att ha nytta av hela kapaciteten”, säger Leif Persson.

Strongpoint Labels investerar också i den kraftfulla efterbearbetningsutrustningen, som bland annat innehåller den nya Fast Track-stansen från ABG, en stans som klarar upp till 150 meter i minuten.

Richard Ådén på Visutech var också mycket nöjd:
”Jag är oerhört glad över att vi genomfört den är affären och att det gått så snabbt och smidigt. Det blir den första HP Indigo 8000 på den nordiska marknaden och en av fem maskiner på den europeiska marknaden under 2016”, sade han.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx