Hänt på drupa: Stor brand på mässområdet – 28 skadade

PUBLICERAD: 6 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bild från Sign & Print

En stor brand drabbade den 7 juni Messe Düsseldorf, där mässan drupa just nu pågår. Branden totalförstörde hall 18, som tjänat som förläggning för flyktingar. Tyska medier uppger att ca 28 personer – alla män – fördes till sjukhus, de flesta med lindrigare rökskadador. Sex personer ska ha anhållits, misstänkta för att ha med branden att göra.

För besökare på drupa såg det ut som att branden var i hallarna 8a och 8b, vilka ingår i drupa-mässan, men branden var alltså bakom dessa i hall 18. Denna hall har tidigare tjänstgjort som lager och inte som utställningshall, men har sedan en tid fått tjäna som flyktingförläggning för ensamkommande män.

282 flyktingar hade sin tillfälliga hemvist i den eldhärjade hallen och av dessa fanns cirka 130 på plats, när branden startade.

Räddningstjänsten var snabbt på plats, de hade nämligen tagit hand om ett mindre brandtillbud på själva mässan strax före denna brand, och därmed hade man nära. Enligt uppgifter i Westdeutsche Zeitung kunde verksamheten på drupa fortsätta som om inget hade hänt. Det var dock inte så lite dramatiskt för mässbesökarna, eftersom den våldsamma branden gav upphov till kraftig rökutveckling, som syntes över hela mässområdet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432